HAUL: Estée Lauder Company Store

‘Elloooo beauties. Vorige week vertelde ik meer over de niet-zo-budgetmerken-aan-budgetprijzen-hemel a.k.a. de Estée Lauder Company Store met daarin een welgemeende pinky promise dat ik jullie mijn gekochte spullen nog ging laten zien. Well, the time has come.

Deze keer probeerde ik geen sucker te zijn voor lage prijzen en besloot ik enkel te gaan voor spullen die ik écht ging gebruiken. Bij de parfumsectie heb ik me even moeten inhouden (hallokes, Jo Malone), maar overall ben ik bij goede basics gebleven. First things first: deze was niet voor mij, maar voor mijn zus - een wenkbrauwduo van M.A.C met twee naturelle tinten.

Up next: deze schuin afgesneden kwast, de 208 Angled Brow Brush van M.A.C Cosmetics. Ik heb een aantal schuin afgesneden kwastjes waar ik regelmatig mijn wenkbrauwen of een liner met oogschaduw mee zet, maar eigenlijk zijn ze allemaal niet fijn genoeg. Deze is dun en stevig, waardoor ‘ie extra precies kan werken.

Ik kocht ook de 248 Small Eye Shader Brush van M.A.C. Deze is gemaakt om oogschaduw aan te brengen, maar ik wou hem eigenlijk voor concealer gebruiken. Om kleine plekjes te bedekken, goed bij de inner corner van mijn oog te raken en om eventueel mijn wenkbrauwen te framen – moest ik me op ’n dag extra fancy (en uitgeslapen) voelen.

Daarna een specialleke: de 234 Split Fibre Eye Blending brush van - you guessed it -M.A.C Cosmetics. Ik heb meerdere kwasten van M.A.C, maar vond het zonde dat ik een paar klassiekers nog niet geprobeerd had. Problem solved, dus. Deze bevat twee kanten, één donkere en één lichte, in een mix van natuurlijk en synthetische haren. De natuurlijke kant zou een zachte finish geven, terwijl de synthetische de kleuren meer in je huid zou werken.

Daarna één van de twee gerenomeerde blending kwasten van M.A.C, de 224 Tapered Blending Brush. Deze had ik zelf nog niet geprobeerd, dus hij ging vlotjes mee. Daarnaast is ’t altijd handig om een tweede blending brush in huis te hebben, right?

Of een derde. De 217 heb ik al een tijdje, maar toen ik hem in de Company Store zag liggen, nam ik nog een exemplaar gewoon mee. Voor ’t geval dat de 224 zou tegenvallen, en eigenlijk ook omdat je nooit genoeg exemplaren van de 217 kan hebben. Je kan deze zowel voor oogschaduw als vloeibare concealer gebruiken, maar ik gebruik hem eigenlijk alleen voor oogschaduw.

For future reference: mijn ‘oude’ 217 (links) is ondertussen denk ik al zo’n 7 jaar oud en werkt nog perfect. Moest je deze ergens tegenkomen – zeker aan een spotprijsje – doén.

Ook leuk: freebies. Bij het betalen kreeg ik deze sample oogschaduw van Estée Lauder mee, en ik werd er mega nostalgisch van. Vroeger – waaay back in the day – ging ik bij een vriendin thuis voor de fun met make-up spelen, en haar moeder had een hoop van deze samples liggen die we altijd gebruikten. Ongetwijfeld een paar monsterlijk lelijke looks mee gecreëerd, I’m sure, maar dat was voor mij een beetje het punt waar de interesse voor beauty begon. And it escalated quickly, haha. Daarnaast kreeg ik ook een pakje blotting sheets van Bobbi Brown mee. M’n glanzend voorhoofd zal ze binnenkort dankbaar zijn!

En om een beter idee van de prijzen te geven: op de rekening staat altijd duidelijk de originele prijs, de korting en de reductieprijs aangetoond. 40% is niet het grootste percentage dat je in de winkel kan krijgen, maar voor deze waardevolle staples vind ik het een héle fijne korting. Mijn vriend was mee en kocht een tonic van Clinique, maar vond de rest van het aanbod voor mannen niet echt de moeite. Moest je een mannelijke metgezel kunnen overtuigen om mee te gaan, bereid hem dan alvast voor 😉

Until next time,

Martine

Lees ook:

7 thoughts on “HAUL: Estée Lauder Company Store

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.