TRIED & TESTED: Nivea Micellar Shampoos

Desondanks dat Nivea een old-school merk is, betekent dat niet dat ze niet innovatief kunnen zijn. Het label heeft een lange weg afgelegd sinds de lancering van z’n iconisch blauwe potje, en laat nu regelmatig gloednieuwe beauties op de wereld los.

Click here if you’d like to read this post in English.

Pas kon je meer lezen over de Q10 plus C lijn en het 1 Minute Urban Detox masker (aanrader!), maar bij de producten van vandaag focust Nivea op haircare. Meer nog: shampoo – en niet zomaar shampoos, maar micellaire varianten. Sounds interesting, right?

IMG_1472

Ik ben fan van all things micellar – van het water tot infused reinigingsdoekjes: bring it on. Maar van micellaire shampoo had ik zelfs nog nooit gehoord. Tot ik een pakje in diezelfde iconische blauwtint aankreeg met daarin deze twee flessen.

IMG_1476

De producten zijn, as you can see, NEW in het assortiment van Nivea. Ik ben fan van de cleane verpakking, die dankzij de leuke gekleurde details allesbehalve saai zijn. Pluspunt: de flessen hebben een handige dop waarmee je het product quick & easy kan doseren. Extra pluspunt: de dop is plat, waardoor je de shampoo makkelijk op z’n kop kan zetten wanneer ‘ie bijna op is.

IMG_1478

Momenteel bestaan er twee varianten: een purifying formule (voor normaal tot vet haar) met citroenmelisse en een comforting formule (voor kwetsbaar haar en een gevoelige hoofdhuid) met waterlelie-extract. Waar micellen eerder al de vuiligheid uit je huid haalden, doen ze dat nu ook bij je haar. Zo werkt de shampoo als een magneet voor onzuiverheden, talg, dode huid en andere dingen die je hoofdhuid én haar ontsieren. De formules zijn fijn in gebruik: niet zwaar, goed reinigend, fijn schuimend. Ik ben zelf net wat meer fan van de comforting variant – hij laat mijn haar het zachtst aanvoelen en ik vind ‘m – zelfs met mijn snel vet wordend haar – zeker purifying genoeg 😉

IMG_1480

For those interested: de ingrediëntenlijst. De Nivea Purifying Micellar Shampoo en de Comforting Micellar Shampoo zijn vanaf nú te koop (onder ander bij Kruidvat) voor € 4,99 (voor een royale 400 ml) of online bij Bol.com – zowel de Purifying als de Comforting variant. Ik wacht alvast op een reisformaatje!

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina. Pinky promise dat ik je tijdlijn niet zal volspammen. Or I’ll try.

Until next time,

Martine

Lees ook:

7 thoughts on “TRIED & TESTED: Nivea Micellar Shampoos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.