QUICK TIP: Crème de La Mer

As previously seen in mijn What’s In My Bag-artikel: dit potje neem ik de laatste tijd regelmatig mee in mijn handtas. Het is een GoTubb, een handige reisverpakking die makkelijk dichtklikt en je crèmes luchtdicht vervoert – zonder lekken, halleluja. De potjes zijn easy peasy schoon te maken, waardoor je de  inhoud regelmatig kan afwisselen. Inhoud du moment? De befaamde/lichtelijke beruchte Crème de La Mer.

27540976_Unknown.JPGBeroemd om al de lovende kreten, berucht om zijn exuberant prijskaartje that is. Voor één potje van 60 ml betaal je a whopping 275 euro. Enorm veel geld – zéker wanneer je weet dat de crème blijkbaar voor 99% overeen zou komen met de standaard blauwe pot van good old Nivea. Nu heb ik die al een aantal jaren niet meer gebruikt, maar de Moisturizing Cream van La Mer had ik wel nog liggen. En wanneer destiny strikes (lees: je een rotte verkoudheid krijgt mid augustus) is daar CDLM to the rescue.

27541024_Unknown.JPG Wanneer ik verkouden word, word ik dat ook goed. Gepaard met mijn allergieën voor stof (lees: al 3+ weken niet gestofzuigd), dieren (lees: kat in huis die augustus een prima moment vindt om te verharen) en pollen (lees: wonen in de o-zo-mooie maar o-zo-bosrijke Kempen) en dus eeuwige snottersessies, is een verkoudheid een regelrechte aanval op mijn neus. Rood, geïrriteerd en met momenten zelfs flakey (en dus zeer charmant) – I needed help.

27541808_Unknown

Ik heb verschillende crèmes aan mijn pijnlijke neus gesmeerd, maar niets heeft zo geholpen als de peperdure Crème de la Mer. Ik heb een beetje van de crème overgepot in mijn GoTubb, omdat dat handig is on the go én omdat ik mijn dure pot niet wil besmetten met een broeihaard van snot-induced bacteriën. Een kleine hoeveelheid crème was bij mij echt het wondermiddel voor de huid onder mijn neus – merci, La Mer, for having my back (neus?).

27541872_Unknown.JPG

Voor wie ’t prijskaartje niet ziet zitten: de klassieke Nivea-crème zou dus zeer gelijkaardig zijn. Ik heb het zelf nog niet getest, maar wil het wanneer mijn geliefde CDLM op is (lees: over 51 verkoudheden, mid-augustus of gewoon braaf tijdens de winter) zeker proberen.

Until next time,

Martine

Lees ook:

 

3 thoughts on “QUICK TIP: Crème de La Mer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.