OPGEMAAKT: augustus ’17

Ik probeer elke maand een hoop producten – some bad, some good, some good enough om volledig op te gebruiken. Deze beauties maakte ik op in augustus.

Dove Invisible Dry deodorant

IMG_1907

Good old Dove, altijd mijn favoriete deodorant. Deze nam ik toen ‘ie bijna leeg was mee naar Italië, waar hij nog een aantal dagen trouwe dienst bewees. Volledig invisible is ‘ie niet (eerlijk: kan even goed aan mij liggen), maar hij laat wel minder strepen achter dan een doorsnee poederige spraydeodorant. Voor bij wandelen 35°C+ was ‘ie niet sterk genoeg (then again, what is), maar voor rustige momenten of gewoon voor thuis is hij echt wel goed.

Schermafbeelding 2017-09-10 om 16.21.22.png

Batiste Blush droogshampoo en Cherry 

Surprise, surprise: nog een droogshampoo van Batiste. Het valt me sinds het maken van deze artikels op dat ik ongeveer maandelijks zo’n bus opmaak, wat me nu pas doet beseffen hoeveel geld ik op jaarbasis aan droogshampoo uitgeef. Maar, ’t is voor mij een onmisbaar product én het laat me ’s ochtends wat langer in m’n bed liggen, dus dat heb ik ervoor over. ‘Blush’ is mijn favoriete geur, ‘Cherry’ vond ik net wat te overheersend.

Biolage Nourish shampoo & conditioner

Over m’n liefde voor Biolage konden jullie eerder al lezen in deze brand focus. Kort samengevat: ik vind het enorm fijne producten – zowel de shampoo als de conditioner – en ik heb deze twee met veel liefde (en pijn in het hart) volledig opgebruikt. De R.A.W. formules zijn een absolute aanrader, zelfs voor mensen met fijn, dun haar zoals dat van mij.

IMG_2255.JPG

Kneipp Crème douche silky secret

Hoe enthousiast ik ook was over de Kneipp douche foam, zo niet-enthousiast ben ik over deze crème douche. Don’t get me wrong, het is geen verschrikkelijk product, maar na de douche foam had ik meer verwacht van het merk. Deze schuimde door z’n creamy formule niet zo heel goed, waardoor ik me minder ‘gewassen’ voelde nadat ik het product gebruikte. Ook was de formule niet zo makkelijk om af te spoelen, waardoor ik meerdere keren tijdens het afdrogen pas opmerkte dat ik nog product op m’n huid had hangen. Wel goede punten? Het parfum en de hydraterende werking.

IMG_2256.JPG

Simple Kind to skin Micellar water

Micellair water is mijn go-to product om mijn huid ‘s avonds (en soms ook ‘s ochtends of na het sporten) snel en makkelijk te reinigen. Het gebruik van micellair water is soms wat omstreden, omdat veel mensen ervan overtuigd zijn dat enkel het water niet genoeg is om je huid te reinigen. Ik gebruik deze in combinatie met wattenschijfjes en reinig tot er geen vuiligheid meer op de watjes komt, en dat werkt voor mijn huid prima. Deze van Simple was goed qua formule, maar de dop was niet heel erg handig – vaak kwam er product naast het watje terecht of gaf ‘ie teveel in één keer. Ik stap terug over op mijn favoriet van Bioderma, maar deze was zeker niet teleurstellend.

La Roche-Posay Serozinc

Mijn lieve zus Anne woont in Parijs en neemt af en toe enkele beauties van de Franse pharmacies mee voor me. Deze van La Roche-Posay kende ik zelf nog niet, maar was een aanrader van haar. Het is een fijne mist, die vooral op warme dagen erg verfrissend aanvoelt, die een zinksulfaatoplossing bevat, waardoor hij een zuiverende en hydraterende werking heeft op geïrriteerde huid. Confession time: ik heb een rug vol kleine littekens omdat ik mijn huid (vooral wanneer ik een beetje gestresst ben) openkrab. Slechte gewoonte, I know, maar ik doe het al jaren en het begint wel te beteren. Deze spray ik op mijn rug wanneer ik een ‘slechte periode’ heb, en ik merk dat kleine wondjes sneller genezen. Ook op mijn gezicht gebruik ik de spray regelmatig, en ik heb’t gevoel (hopelijk niet ingebeeld) dat plekjes hierdoor sneller wegtrekken. Moest iemand trouwens nog tips hebben voor de back situation, holla at me.

Until next time,

Martine

Lees ook:

3 thoughts on “OPGEMAAKT: augustus ’17

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.