FRIDAY FAVOURITE: Invisibobble

Er zijn zo van die producten die je per toeval ontdekt en die je na een paar keer te gebruiken niet meer los wilt laten. De ‘haarelastiekjes’ (if you can call it that) van Invisibobble zijn er daar één van.

27276128_Unknown.JPG

Een rekske, rekkerke of ‘stikske – whatever de Kempense tongval ervan maakt – heeft bij mij mogen ruimen voor de Invisibobble. Deze funky lookin’ elastiekjes zijn gemaakt om in je haar te blijven – no matter what – en geen zichtbare sporen achter te laten. Ze zijn, in tegenstelling tot wat ik eerst dacht, dus niet ‘onzichtbaar’ in je haar. Misschien wel als je dik, vol, volumineus haar hebt, maar bij mijn zielige sprietjes niet.

27276544_Unknown.JPG

Gelukkig hebben de IB’s leuke designs, waardoor ze gezien mogen worden. Onopvallend transparant, bruin of zwart bestaat, maar ik kies zelf liever voor de metallic varianten (hallo, rose gold!). Ik crossfit meerdere keren per week en vind het superirritant wanneer m’n haar in mijn gezicht zit of loskomt tijdens een WOD (time is, eh, fitheid?). Sinds ik deze gebruik, heb ik daar geen last meer van. Voor burpees & co zijn ze dus perfect, voor kopstand (voor wie dat kan) of oefeningen waarbij je op de grond moet liggen, zijn ze door hun dikte iets minder geschikt.

27276160_Unknown

Enig minpuntje? Na een twee à drietal maanden beginnen de rekjes wat uit te lubberen, waardoor ze steeds minder goed blijven zitten. Ik vervang ze dan meestal door een nieuw exemplaar, maar ik kreeg onlangs (na deze opgemaakt-post) de tip (thanks, Britt!) om ze een keer in kokend water te leggen. Naar ’t schijnt zouden ze dan terug wat krimpen, waardoor je ze weer wat langer kan gebruiken. Aangezien het niet de goedkoopste rekjes zijn, is dat wel het proberen waard. I’ll keep you posted of het werkt!

27276192_Unknown

Ik shop mijn Invisibobbles altijd bij Sephora (5 euro voor 3 stuks), maar je vindt ze ook onder andere bij Di en bol.com – bv. de Nano’s, Time To Shine You’re Golden, Time To Shine Rose Muse of deze Power-variant in pretty pastelblauw.

Until next time,

Martine

Lees ook:

3 thoughts on “FRIDAY FAVOURITE: Invisibobble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.