TRAVEL TIP: 3 travel friendly producten om niet te vergeten

When in Italy, eet je pasta, pizza (margharita, uiteraard) en geniet je van véél wijntjes en een meer-dan-occasionele Aperol Spritz. Daarnaast zorg je natuurlijk dat je de juiste beautyproducten meehebt, want preperation is key wat je reisbeautyroutine betreft.

Picasol Aftersun & Insect protection 

IMG_2010

Hallo, mijn naam is Martine en ik word year-round lekgeprikt door muggen. Vervelend, sowieso, maar extra irritant omdat ik er allergisch op reageer, waardoor elk miniem bultje een donkerblauwe plek wordt die pas na twee weken vervaagt. Voorbereiding it is, dus, en deze van Picasol was tijdens mijn reis extreem handig. Elke avond smeerde ik me in met deze Aftersun & Insect Protection, waardoor mijn huid verzorgd werd én beestjes effectief op afstand bleven. Halleluja! Het merk maakt trouwens ook gewone SPF-crèmes én een SPF-crème met ingebouwde Insect Protection. Lifesaver.

Smoovall

IMG_2011

Smoovall heb ik eerder al besproken in deze Tried & Tested, maar ik wou even een kleine update geven. Eerder gaf ik aan dat het een fijn product is, maar dat ik geen groundbreaking oordeel kon vellen omdat mijn chub rub (gelukkig) gewoon niet zo heel erg is. Tijdens hete dagen in tropisch Toscane ontdekte ik pas volledig wat voor verschil deze spray maakt – ongemakken door zweetsituaties werden letterlijk in drie seconden verholpen, en ik ging niet meer buiten zonder deze in mijn handtas. Een hike van twee uur door Cinque Terre heeft ‘ie met glans overleefd (yours truly iets minder), dus deze blijft in mijn vaste reisroutine. Merci, Ruth, om me aan deze topper voor te stellen.

Kiko Photo-Age Sunscreen Cream SPF 15

IMG_2012.JPG

Deze heb ik al twee jaar, en mag (as you can see) binnenkort de vuilbak in. Hij is nog niet volledig op, maar aangezien SPF-waarde elk jaar daalt, zal ‘ie voor mijn volgende vakantie waarschijnlijk niet meer goed beschermen. Dit jaar deed hij het nog goed, en ondanks de zonnige dagen en de lage factor, ben ik nergens in mijn gezicht verbrand. Het is een fijne, niet al te vettige crème die goed uitsmeert. Ik wou een back-up kopen in Milaan (want: Kiko Milano, hallokes), maar vond deze in geen enkel filiaal meer terug. Gok dat ze hun sun protection range helaas stopgezet hebben. Moest iemand een fijne vervanger weten, shoot!

Until next time,

Martine

Lees ook:

2 thoughts on “TRAVEL TIP: 3 travel friendly producten om niet te vergeten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.