BRAND FOCUS: Biolage

Om bad hair days zoveel mogelijk te vermijden, gebruik ik graag haarverzorgingsproducten die écht verschil maken. De nieuwe producten van Biolage voegde ik daarom maar al te  graag toe aan m’n haarverzorgingsroutine.

27011696_Unknown

Meet Biolage: een haarverzorgingsmerk dat gebruik maakt van natuurlijke en botanische extracten om je haar gericht te reinigen en te verzorgen. Voor mij was het merk volledig nieuw, maar de R.A.W. (Real. Authentic. Wholesome. – that is) formules veroverden al snel m’n beautyhart. De producten zijn 99% (soms zelfs 100%) biologisch afbreekbaar en bevatten geen sulfaten, siliconen of parabenen. Sounds good, right?

27011728_Unknown

Tot zover probeerde ik drie producten van het merk: de ‘Recover‘-shampoo, de ‘Nourish‘-shampoo en de ‘Nourish’-conditioner. Volgens Biolage gebruik je de shampoos en conditioners het beste als een systeem (bv. de twee ‘Nourish’-producten in combinatie), maar mix’n’matchen gaf bij mij ook gewoon een goed resultaat. De shampoos en conditoners komen allemaal in dezelfde smoothie-inspired verpakkingen. Voor de shampoos is die handig, maar de conditioners zijn zo stevig en rijk dat je de fles half moet mollen om de formule eruit te krijgen. De oplossing? De fles op z’n kop bewaren – dat gaat dankzij de platte dop gelukkig makkelijk.

27011792_Unknown

Tussen de ‘Recover’ en de ‘Nourish’-shampoos merkte ik niet bijzonder veel verschil: ze werkten alletwee gewoon enorm fijn. De formules schuimen goed, gaan zacht maar grondig te werk (arrivederci, restjes droogshampoo en texturising spray) en lieten mijn haren – in de mate van het mogelijke – volumineus en luchtig achter. De conditioner is enorm dik en romig, waardoor ‘ie erg zuinig in gebruik is. Hij voedt mijn droge haarpunten goed, waardoor ze makkelijk te doorkammen zijn én er niet pluizig uitzien na een wasbeurt. Nieuwe #brandcrush? Jazeker.

Biolage-producten koop je onder andere bij Barberstore.eu voor € 26,60 per stuk (325 ml).

Until next time,

Martine

Lees ook:

 

5 thoughts on “BRAND FOCUS: Biolage

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.