BEAUTY TALK: Marlien Echelpoels

Van smeren kan je leren, maar van met mede-beautygezinden te praten, word je vaak nog veel wijzer. De do’s & don’ts, inside tricks én de producten die je absoluut niet mag missen, leer je van de beauty enthusiasts van de industry.

Have you met Marlien Echelpoels? Misschien nog niet, maar de kans is zéér groot dat je haar werk al hebt gezien. Als make-upartieste is zij dag in, dag uit verantwoordelijk voor de mooiste beautylooks. Voor tips van een kenner ben je bij haar dus aan het juiste adres.

Thanks, Marlien!

Wat is het eerste make-upproduct dat je ooit zelf kocht?

“Een hartvormig oogschaduw palletje met pastel glitterkleurtjes van de kermis toen ik vijf was! Het eerst ‘echte’ product is het Naked oogschaduwpalette dat ik in Spanje kocht toen ik vijftien was. Ik weet nog dat ik toen samen met mijn mama voor het eerst een Sephora binnenliep en gelukkiger dan ooit was toen ik het palette in mijn bezit had. Ik keek er al maanden naar uit om het te kopen – het was toen zelfs nog niet beschikbaar in België! Ik ben niet 100% zeker of het het allereerste product is dat ik kocht, maar het is wél het product dat me het meeste is bijgebleven.”

Wat is voor jou een dealbreaker op vlak van beauty?

“Ik kan er absoluut niet tegen wanneer mensen op hun make-up kwasten blazen. Dat is totáál niet hygiënisch.”

Welke producten bevat een gemiddelde Face of the Day voor jou?

“Ik heb mijn wenkbrauwen vroeger te veel geëpileerd en nu groeien ze niet meer mooi vol terug. Daarom vul ik ze al-tijd in met de Dipbrow Pomade van Anastasia Beverly Hills. Daarnaast krul ik ook elke dag mijn wimpers voor ik mascara aanbreng. Dat zorgt echt voor die extra lift. Mijn nieuwe go-to foundation is Luminous Silk van Armani. Die geeft een medium dekking als je ‘m met een grote fluffy kwast aanbrengt. Zo wordt mijn huid geëgaliseerd, maar blijven mijn sproetjes wel nog mooi zichtbaar. Als laatste gebruik ik bronzer om mijn gezicht zachtjes te contouren en wat meer kleur gegeven. Soms breng ik het ook aan als blush én oogschaduw.”

Wat is het beste beautyadvies dat je uit eigen ervaring kan geven?

Skincare is everything! Nooit zal ik make-up aanbrengen zonder eerst een goede kalmerende spray, dagcrème en serum of primer te gebruiken. Als je huid niet goed verzorgd en gevoed is, kan je make-up er niet stralend uitzien. Bovendien zorgt goede verzorging ervoor dat je foundation zich makkelijker laat aanbrengen, beter zit en langer mooi blijft doorheen de dag.”

Wat is het ene product dat je aan iedereen kan aanraden?

“De Monsieur Big mascara van Lancôme – vraag maar aan mijn vriendinnen. Ik heb bijna iedereen al verplicht om hem te kopen. Voor mij is het écht de beste mascara op de markt. Hij verlengt en zorgt daarnaast ook voor volle wimpers. Ze lijken bijna vals! Bovendien hangt hij na een lange dag niet onder je ogen.”

Vind Marlien via @marlienechelpoels.

Lees hier meer beauty talks.

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina of volg me op Instagram.

Until next time,

Martine

Lees ook:

Beelden via Marlien Echelpoels.

5 thoughts on “BEAUTY TALK: Marlien Echelpoels

  1. Super leuk om te lezen dit! Een paar jaar terug heb ik nog les gehad van Marlien op Syntra, je kon toen ook al tijdens haar lessen merken dat zij écht weet waar ze mee bezig is en het in de vingers heeft! Niets dan lof over haar lessen en kennis!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.