NEW IN BEAUTY: de backstage beauty van Dior SS18

In de persberichten die mijn mailbox binnenkomen, staat regelmatig héél interessant beautynieuws. De leukste dingen vinden vanaf nu hun weg naar himartine.com – in de vorm van een ‘New In Beauty‘. Vandaag aan de beauty: Dior SS19.

Dior heeft een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Toen ik een paar jaar geleden als beginnend beautyjournalist voor de eerste keer perssamples van Dior ontving was dat écht eventjes een ‘Dior? For me?’-momentje. En tot op de dag van vandaag heeft nog geen enkel product dat ik van het merk testte me teleurgesteld. Zo heeft de Lip Sugar Scrub z’n plaats in mijn make-uptas eens en voor altijd verdiend. But I digress.

Nog leuk aan Dior? Hun prachtige persbeelden. Zéker wanneer die rechtstreeks van de backstage van Paris Fashion Week komen. Waar iedereen zijn ogen deze maand op de catwalks van de vier modehoofsteden richt, kijk ik met evenveel liefde naar de backstage ontwikkelingen van SS19. En naar de make-uptas van Peter Philips, natuurlijk.

De Creative Director van Dior make-up ging voor puur en naturel - maar met een grafische twist. Om de choreografie van Sharon Eyal te laten uitblinken, koos hij voor een neutrale basis en opvallende details aan de ogen. Zo zagen we veel zwarte liner op de onderste waterlijn - even wennen na zo lang als ‘n make-up no-no bestempeld te zijn, niet? - én de meer opvallende creaties, geïnspireerd door Eyal, die de blik meer dan ooit op SS19 richtten.

On the eyes: zwarte kohl die met opzet niet al te perfect werd aangebracht. Lived-in, dus, maar ook zeker niet té grunge. Sommige modellen kregen met behulp van de Diorshow Pro Liner Waterproof in ‘Black’ en ‘Anthracite’ een eigen versie van Eyal’s choreografie, maar dan voor hun ogen. En dat zag er niet slecht uit.

Om de heftige ooglooks te balanceren, werd de basis neutraal gehouden. Make-up werd op z’n plaats gehouden dankzij de Diorskin Forever & Ever Wear Primer, de basis werd geëgaliseerd met behulp van de Dior Backstage Face & Body foundation en er werd, waar nodig, gecorrigeerd met de Diorskin Undercover Concealer. De make-up werd gematteerd met - naar eigen zeggen - een lichte ‘dusting’ van Diorskin Forever & Ever Control Loose Powder. Nu ziet die dusting er op sommige backstagefoto’s best stevig uit, maar gelukkig zie je dat zelfs vanaf de front row niet meer.

Wenkbrauwen werden dubbel aangezet: eerste met fijne stroken van de Diorshow Brow Styler, later met de Diorshow Bold Brow. Die laatste doet trouwens sterk denken aan de Boy Brow van Glossier - maar vraag me niet wie eerst was.

De finishing touch: de Lip Sugar Scrub Sweet Exfoliating Balm. Wie deze nog nooit heeft geprobeerd: haal ‘m in huis. Elke cent 100% waard.

Ik ontving deze beelden in een persbericht van Dior en maakte ze uiteraard niet zelf. Credits:

  • Ready-to-Wear Spring-Summer 2019, Dior Show Backstage
  • Dior Make-up: Peter Philips
  • Fotografie: Vincent Lappartient voor Christian Dior Parfums

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina.

Until next time,

Martine

Lees ook:

5 thoughts on “NEW IN BEAUTY: de backstage beauty van Dior SS18

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.