TRIED & TESTED: Hairlust Grow Perfect

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Hairlust met de vraag of ik enkele producten wou uitproberen. Ik kende het merk van advertenties op sociale media, maar had nog nooit een product van hen zelf in handen gehad. Tot nu! Dit is wat het Deense haarmerk voor mijn lokken deed.

Het merk

Hairlust is een Deens haarverzorgingsmerk dat je haar én hoofdhuid een boost geeft met verzorgingsproducten op basis van biologische en veganistische ingrediënten. De vrolijke verpakkingen kwamen me bekend voor, inhoudelijk tastte ik nog in het duister. Ik liet me daarom adviseren door mijn contactpersoon, vertelde haar over mijn zeer dunne lokken (én die huwelijksdatum die met rasse schreden nadert) en kwam uit bij de Grow Perfect-lijn.

Benieuwd welk producten voor jou kunnen werken? Op hun website doe je een handige haartest.

Het product

Ik ontving vijf producten – drie van de Grow Perfect-lijn en twee accessoires in matchy pastelkleuren.

Grow Perfect Shampoo & Conditioner

Dit dynamisch duo met AnaGain en rozemarijnolie werd geformuleerd voor fijn of dun haar en zou werken tegen haaruitval. Door de shampoo hoort je haar een boost te krijgen en zou je haargroei en haardichtheid moeten verbeteren. De conditioner doet er alles aan om je haar gezond en sterk te laten groeien.

Ik vond dit fijne producten in gebruik. Het is een handige (en mooie – het oog wilt ook wat) verpakking en de producten hebben dankzij de rozemarijnolie een verfrissende en aangename geur. De shampoo maakte mijn haar goed schoon zonder mijn hoofdhuid uit te drogen en verzwaarde mijn haar niet. De conditioner vond ik een beetje basic – ik merkte geen bijzondere resultaten, maar vond hem gewoon prima in gebruik. Op vlak van haargroei zag ik geen resultaten – wie weet verrast me dat de komende weken nog.

Grow Perfect Thickening Spray

Waar mijn skincareroutine gemakkelijk een tiental stappen bevat, is mijn haarverzorgingsmotto ‘keep it simple‘ (al dan niet omdat ik geen 3u voor de spiegel wil staan). Ik keek er daarom niet per se naar uit om een extra stap aan mijn routine toe te voegen. Maar – onterecht: deze spray heeft me verrast. De leave-in spray met RootBioTec™  moet je na het wassen aanbrengen op handdoekdroog haar. Ik verdeel 5 à 10 sprays over mijn hoofdhuid en masseer het product vervolgens in met mijn vingertoppen.

Het product laat geen vervelende vette waas of residu achter. In tegendeel: het verdwijnt volledig én mijn haar heeft effectief meer ‘body’ dan gewoonlijk. Het voelt dikker en steviger wanneer ik dit product gebruik, waardoor het automatisch ook voller oogt. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt – een blijvertje, dus.

Wet Hair Detangler Brush

Ik ben zelf een fervent fan van de Tangle Teezer – en was daardoor nieuwsgierig naar deze gelijkaardige borstel van Hairlust. Voor looks krijgt deze 10/10, voor de werking net iets minder. Hij ontwart goed en mild, maar de ‘borstelharen’ zijn iets te stevig waardoor ze bij mijn dunne haardos nogal snel teggen mijn hoofdhuid prikken. De Tangle Teezer is op dat vlak iets flexibeler en daardoor – wat mij betreft – aangenamer in gebruik. De versie van Hairlust gaat in mijn on the go-verzameling, want door het gebrek aan handvat is hij compact.

Bamboo Hair Towel Wrap

Deze handige haarwrap is gemaakt van een bamboemix, waardoor het haar snel en efficiënt droogt. Na het wassen draai je deze om je hoofd en kan je het uiteinde van de doek vastdraaien en met een lus bevestigen, zodat alles goed blijft zitten. Dat was voor mij even wennen, maar de handdoek doet wat hij belooft. Deze gaat ook in mijn on the go-collectie, omdat hij klein en compact is (en omdat ik niets vervelender vind dan hotelkamers waar alleen een handdoek voor je lichaam voorzien is. Whyyy.)

(Kleine side note: ik waste deze per ongeluk een stuk heter dan voorgeschreven en de handdoek kwam ongeschonden uit de was. Pluspuntje!)

De prijs

Wil je zelf ondervinden of de Grow Perfect-lijn en andere Hairlust-producten iets voor jou zijn? Via de officiële website haal je de producten zelf in huis.

Tipje: je krijgt korting op de verzorgingsproducten wanneer je voor een abonnement kiest!

Op de hoogte blijven van de laatste reviews op himartine.com?
Volg me op Facebook.

Until next time,

Martine

Lees ook:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.