TRIED & TESTED: Clay and Glow – Vitamin C Serum

Een serum is één van de meest impactvolle stappen van je beautyroutine – of toch als ik Caroline Hirons mag geloven. Ik mocht onlangs een product uitkiezen van het Nederlandse verzorgingsmerk Clay and Glow en koos hun Vitamin C Serum.

Processed with VSCO with a6 preset

Het product

First things first: het is de eerste keer dat ik een product van Clay and Glow uitprobeer. Ik ontving een heel vriendelijk mailtje met de vraag of ik iets wou uittesten, en here we are. Het van oorsprong Nederlandse verzorgingsmerk werd opgericht door Julia Veer, die op zoek ging naar skincareformules waar ze – voor de verandering – eens niét allergisch op zou reageren.

Ik ben fan van serums – naast een reiniger, dagcrème en zonnecrème is een serum een vast onderdeel van mijn routine. Afhankelijk van wat mijn huid op dat moment nodig heeft, wissel ik ingrediënten als niacinamide, hyaluronzuur en salicylzuur gretig af. Maar vitamine C had ik nog nooit in serumvorm geprobeerd. Wat me persoonlijk trok aan het Vitamin C serum van Clay and Glow was dat het zowel vitamine C als niacinamide en hyaluronzuur combineert. Vitamines B3 en B5 maken deze beautycocktail compleet.

Processed with VSCO with a6 preset

De review

Op de officiële website van Clay and Glow kan je terugvinden dat het Vitamin C Serum geschikt is voor alle huidtypes. Het wordt vooral aangeraden om pigmentvlekjes te vervagen, de huidtextuur te verbeteren en de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het zou daarnaast – zoals je van Clay and Glow zou kunnen verwachten – voor een mooie glow zorgen.

Een hele boterham – maar does it deliver? Ik liet mijn andere serums even voor wat ze waren en gebruikte gedurende één maand enkel het Vitamin C Serum. De andere stappen van mijn routine veranderde ik niet. Het product komt in een hygiënische flacon met een dropper. Ik gebruikte elke avond ongeveer een hoeveelheid van twee vingertoppen. Gebruikte ik minder, dan kreeg ik het product niet goed uitgesmeerd (het wordt snel ‘stug’ en begint dan te trekken). Gebruikte ik meer, dan duurde het te lang voor mijn huid het product opnam.

Het serum zelf is een doorzichtige substantie die een beetje gelachtig aanvoelt. Tijdens het uitsmeren wordt het product even wit, maar dat trekt snel weg. Eens opgenomen, volgde ik op met mijn gewoonlijke nachtcrème. Gedurende deze maand merkte ik geen drastische veranderingen in mijn huid. Mijn huid voelde comfortabel en was (op het occasionele plekje na) best zuiver. Wat wel opviel? In week twee merkte een collega op dat ik er verrassend glowy uitzag – en dat compliment werd in de daaropvolgende weken vaker gegeven. En een product dat mijn huid kan laten stralen onder de TL-verlichting op kantoor? Dat mag in m’n beautykastje blijven.

Processed with VSCO with a6 preset

De prijs

Het Vitamin C Serum is te koop voor € 39,90 voor 30 ml – niet goedkoop, maar een faire prijs gezien de hoeveelheid product en hoe lang je ermee doet. Als je zoals mij nog niet eerder een vitamine C-serum probeerde, kan ik je deze met een gerust hart aanraden.

Op de hoogte blijven van de laatste reviews op himartine.com?
Volg me op Facebook of Instagram.

Until next time,

Martine

Lees ook:

One thought on “TRIED & TESTED: Clay and Glow – Vitamin C Serum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.