What’s In My Bag

What’s in my bag-posts en video’s zijn mijn guilty pleasure: niets interessanter dan een kijkje in de zaken van ‘n ander. Mijn everyday bag is gevuld met een hoop spullen - van zakdoeken tot astmapuffers - maar de interessantste spullen zijn ongetwijfeld de beauties die ik elke dag meeneem. Have a look!

Meet my bag: een small Borough bag van Coach. Normaal ben ik #teamrebeccaminkoff wat handtassen betreft, maar deze kleine klassieker had me in 1-2-3 overtuigd. Ze maken deze helaas niet meer, wat ik superjammer vind. De tas heeft drie vakken, waarvan er eentje gevuld is met beautyproducten.

MIXA Soin des lèvres Réconstituant Surgas

Deze lippenbalsem is een good old basic: hij is simpel – geurloos, kleurloos – en doet wat ‘ie moet doen: verzorgen. Dit is een speciale versie voor uitgedroogde lippen, verrijkt met surgras (zoals wel meer producten in het Mixa-gamma), zodat ‘ie op en top hydrateert en je lippen comfortabel laat aanvoelen. Héél mooi vind ik de verpakking niet (zeker wanneer je hem ziet liggen naast de Dior stick), maar voor het kleine prijsje en prima werking maakt me dat niet zoveel uit.

Yves Saint Laurent Volupté tint-in-balm in ‘Play Me Fuchsia’

Wanneer je lippen volledig verzorgd zijn, is het tijd voor een hint of colour. De afgelopen maanden leefde deze van Yves Saint Laurent in mijn tas: een fuchsiaroze getinte lippenbalsem. Niet zomaar eentje die amper pigment afgeeft, maar wel een fijn lipproduct dat je lippen duidelijk tint (what’s in a name) en een slightly glossy laagje achterlaat. Deze blijft niet superlang zitten, maar ik breng hem met veel liefde regelmatig opnieuw aan. De kern – in de vorm van een mondje - bevat extra verzorgende ingrediënten, waardoor ‘ie zowel inside & out een beauty is.

Dior Lip Sugar Scrub Sweet Exfoliating Balm

First thing’s first: de scrub meets balm van Dior. Met deze beauty hebben jullie al een keer kennisgemaakt in deze Friday Favourite. Dit product zit standaard in m’n handtas, en pronkt aan de binnenkant dankzij z’n meer-dan-prachtige verpakking. Dat ‘ie daarnaast ook heel fijn werkt, is mooi meegenomen. Check de link voor meer info over deze topper.

Benefit They’re Real Double The Lip in ‘Lusty Rose’

Laatste lipproduct van het rijtje, pinky promise. Deze van Benefit stak ik op oudjaarsavond ’16 in mijn handtas, en hij is er sindsdien niet meer uitgeweest. I’m in loooove. Dit duoproduct bevat twee tinten, waardoor je je lip al stiftend contourt. Door de donkerste kleur telkens aan de kant van je liplijn aan te brengen (even omdraaien wanneer je wisselt), licht je de binnenkant van je lip op – met een optisch voller effect tot gevolg. Hij is zo heerlijk creamy én long lasting, dat ik nooit meer een andere nude in mijn handtas wil. Ik heb wel gemerkt dat de verschillende tintent uit deze lijn soms een andere geur hebben (een die ik persoonlijk niet aangenaam vind), dus het is waarschijnlijk handiger om deze even IRL te checken. Just in case, want de formule is in ieder geval prachtig.

The Body Shop Wild Rose Targeted Hand Oil

Boy, ik zou willen dat er meer van zo’n handige producten bestonden. Deze travelsize tube met rosehip oil en fairtrade Brazilian nut oil is ideaal voor on the go: dankzij de handige rollerball breng je het product snel en gericht aan – idealiter op je nagelriemen – waarna je hem makkelijk kan inmasseren. Meestal gebruik ik deze op mijn handen, maar bij andere droge plekjes werkt hij ook heel goed. Pas heb ik ‘m zelfs op mijn neusvleugels gedept (want: snipverkouden mid augustus) om de ergste schade te verzachten.

Collection Lasting Perfection in ‘Light’

Mystery product alert: deze crappy tube is eigenlijk de gerenomeerde Lasting Perfection Concealer van Collection. Dat de tekst van de verpakking slijt, is dan ook het enige nadeel aan het product. Qua werking (én prijspunt) is ‘ie enorm fijn. On the go vind ik het handig om een concealer met applicator te hebben, zodat ik niet met vuile handen in het product moet. Deze moet je met een lichte hand aanbrengen – anders wordt ‘ie een beetje patchy – maar hij is de ideale oplossing voor plekjes die sito presto bedekt moeten worden. Ik koop deze altijd in Londen, maar je kan hem ook online bestellen.

Dove Original deodorant

Deze mini-deo van Dove heb ik standaard bij. Het kleine formaat is handtasproof, en ik hou van de klassieke Dove-geur. Hij laat on the go geen strepen na en doet wat ‘ie moet doen. Basic én effectief – altijd een goede combo.

Bath & Body Works Antibacterial Hand Gel in ‘Pink Chiffon’

Confession time: ik bezit meer van deze flesjes dan een persoon nodig heeft. Maar ze zijn 1) hygiënisch 2) niet saai en 3) superschattig. De antibacteriële handgels van Bath & Body Works zijn mijn terechte favorieten. Beschikbaar in 1001 varianten, mét en zonder glitters (met, please) en in supertoffe geurtjes die op je handen blijven hangen. Ik vond de oude verpakking net wat handiger dan deze ronde vorm, but it’ll do. Nooit meer een saaie handgel voor mij, alsjeblieft! Enige nadeel? In kleine ruimtes kan de geur nogal overheersend zijn. Maar, propere pollekes ftw.

EOS Hand Lotion in ‘Cucumber’

Nog een America-buy: deze handcrème van EOS. Ik heb’m in drie varianten geloof ik, maar deze groene komkommerversie is de favoriet. De crème is dun, licht en trekt megasnel in, waardoor ‘ie je handen in no time zacht en verzocht achterlaat. Vooral wanneer ik mijn handen net gewassen heb, voelen ze droog en trekkerig aan, en met deze los ik dat snel en makkelijk op. Door het platte design schuif ik hem bovendien erg handig in mijn tas. Ik geloof dat je deze tegenwoordig ook in Urban Outfitters kunt komen (belachelijk overpriced, I’m sure).

Crème de La Mer

Niet standaard in mijn handtas, maar wél superhandig gebleken: deze GoTubb met een kleine beetje Crème de La Mer. De GoTubb’s (en bijhorende GoToob’s) zijn absoluut dé handigste hervulbare reisverpakkingen die ik ooit heb gebruikt. De potjes lekken niet en je kan ze makkelijk uitwassen, waardoor je snel van inhoud kan wisselen. Binnenkort meer over deze in een aparte post!

Until next time,

Martine

Lees ook:

6 thoughts on “What’s In My Bag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.