TRIED & TESTED: Smoovall

Ik denk dat ik voor alle vrouwen met schurende dijen kan spreken wanneer ik zeg dat chubrub a bitch kan zijn. Tot vorig jaar had ik er nooit last van, maar deze zomer werd ik gezegend met de eerste ongemakken van heet weer + dijen die elkaar raken. French fries, I do blame you.

Internetremedies tegen schurende dijen variëren van babypoeder tot deodorant en beschermde broekjes, maar niets lijkt echt dé oplossing te zijn. Het Nederlandse merk Sensineer bracht daarom Smoovall op der markt - een product dat maar voor één specifiek doel gemaakt werd: irritaties als gevolg van wrijvende huidoppervlakken verminderen.

De Smoovall huidcontact spray heeft vier pijlers: de spray zou pijnlijke plekken en huidschuring voorkomen, onzichtbaar (en niet plakkerig!) werken, minstens vier uur effectief zijn per applicatie (afhankelijk van de intensiteit van je inspanning) en je moet ‘m preventief aanbrengen - een ‘spray before you play‘-principe, zoals ze ‘t zelf mooi verwoorden.

De spray komt in een mooie verpakking, waardoor je ‘m zelfs als cadeautje kunt geven. Misschien een beetje vreemd om een spray tegen schurende dijen te krijgen - but hey, if it helps. Je zou iemand hier wel eens héél blij mee kunnen maken. De flacon bevat 80 ml product - niet te veel, niet te weinig - en komt in een handig meeneemformaat, waardoor je hem makkelijk on the go kan aanbrengen. De verstuiver sprayt een fijne mist die een glad laagje achterlaat op je huid, maar dat je absoluut niet kan zien. Daarnaast geeft ‘ie ook niet af op je kleding. Je kan de spray op elke schurende zone van je lichaam gebruiken.

Ik heb de spray getest op warme dagen én tijdens crossfitworkouts, en merkte wel degelijk verschil. De spray zorgt ervoor dat je huid veel makkelijker over het aanpalende huidoppervlak glijdt, waardoor er van schurende irritaties geen sprake is. Nu heb ik buiten een vervelend gevoel nooit échte irritaties gehad, maar ik kan me voorstellen dat deze spray die wel effectief zou verlichten. Voor gewone all day activity werkt ‘ie heel fijn, bij crossfitsessies in warm weer dooft het effect nét wat sneller uit.

De Smoovall huidcontact spray kan je voor € 12,35 bestellen via www.smoovall.com. Vanaf twee flacons kan je gebruik maken van gratis shipping!

Until next time,

Martine

Lees ook:

7 thoughts on “TRIED & TESTED: Smoovall

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.