BRAND FOCUS: The Ordinary

Nieuwe skincare finds maken me altijd enthousiast – zeker wanneer ze én mooi én betaalbaar zijn. Gooi daar een leuk concept en no-nonsense formules bij, en I’m game.

27007744_Unknown

Meet The Ordinary, dochtermerk van Deciem en één van de meest populaire merken die ik de laatste tijd op YouTube zag passeren. Grote namen als Wayne Goss en Fleur De Force waren laaiend enthousiast voor deze simpele formules met een very budgetproof prijskaartje. Hence, I bought three.

27007920_Unknown

Eén ding dat ik minder vind aan The Ordinary – maar ‘t is een deel van het concept – is dat er niet duidelijk op de producten aangegeven wordt wat het precies is. Of eigenlijk wel: het zegt exact wat het is, maar niet wat voor product het is of waarvoor (en vooral: hoe) je het gebruikt. The Ordinary gaat voor simplistische formules met ingrediënten waarvan bewezen is dat ze resultaat hebben – geen verdere opvulling, dus, alleen de kern die je huid écht kan gebruiken.

27008000_Unknown

First things first: ik ben geen wetenschapper en heb een very basic kennis van ingrediënten. Ik doe m’n best om het zo verstaanbaar mogelijk uit te leggen. Bare with me, haha. Eén van de drie producten die ik kocht, is de ‘Azelaic Acid Suspension 10%‘. The Ordinary beschrijft het product als een ‘multifunctional brightening formula‘ – volgens de website (een bron van informatie wanneer je geen knijt van de producten begrijpt) moet je de suspensie ‘s ochtends en/of ‘s avonds aanbrengen voor een brightening effect. Hij vervaagt m’n donkere plekjes (langzaam, dat wel), maar puur als verzorging is ‘ie voor mij niet voldoende. Ik smeer altijd nog een crème hierna, omdat mijn huid anders wat trekkerig aanvoelt.

27008080_Unknown

De ‘Hyaluronic Acid 2% + B5‘ is een ‘hydration support formula with ultra-pure, vegan hyaluronic acid‘. Ik gebruik ’em als een hydraterend serum voor mijn nachtcrème – het serum op zich is niet genoeg voor mijn huid. Ik vind het een fijn product, maar helaas ook niet echt meer dan dat: ik merk niet écht een verschil wanneer ik deze oversla. Beetje ‘n princess product, denk ik. De verpakking is wel leuk: een matglazen flesje met een handig pipetje. Alleen even oppassen dat je hem niet verwart met andere TO-producten met identiek dezelfde verpakking.

27008096_Unknown

Zoals deze: de ‘High-Spreadability Fluid Primer‘ zit in exact hetzelfde flesje. De formule is wel totaal anders: deze ‘Spreadability-Enhancing Lightweight Surface Smoother and Primer‘ heeft ‘n dikke structuur die aanvoelt alsof ‘ie bomvol met siliconen zit. Persoonlijk heb ik daar geen problemen mee (hey, if it works), maar ik weet dat sommige mensen er geen fan van zijn. Deze doet wat moet: hij houdt make-up net wat langer op z’n plek. Het is een basic primer met een fijn prijsje, en ik ga hem gewoon opgebruiken.

27008240_Unknown

In beeld: de Azelaic Acid Suspension 10% links, het Hyaluronic Acid 2% + B5 serum in het midden, de High-Spreadability Fluid Primer helemaal rechts. Alle producten smeren fijn uit en trekken snel in. De primer blijft wat op je huid liggen, maar dat is te verwachten.

27008016_Unknown

For those interested: de ingrediëntenlijsten zijn short but sweet. Ik heb deze producten besteld bij theordinary.com – shipping was goedkoop én relatief snel. Maar zelfs ASOS (jawel) en BeautyBay.com zijn de producten beginnen te stocken. De real life winkels worden wel steeds meer geopend: naast de eerste flagship store in Londen opent er binnenkort ook een tweede filliaal in Covent Garden (vlakbij de Charlotte Tilbury-winkel, just a hint).

Verkoopsinformatie:

  • Azelaic Acid Suspension 10% (30 ml) – € 7,20
  • Hyaluronic Acid 2% + B5 (30 ml) – € 6,80
  • High-Spreadability Fluid Primer (30 ml) – € 7,20

Until next time,

Martine

Lees ook:

 

8 thoughts on “BRAND FOCUS: The Ordinary

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.