TRIED & TESTED: Clinical Gel - Mitchum

Op days like these wanneer het buiten zomers zonnig (lees: niet te harden) is, kan de juiste deodorant je redding zijn. De juiste anti-transparant is daarom key, al kan een anti-perspirant vaak nét wat beter te pas komen.

Que? Om ‘t heel simpel te zeggen: een anti-transparant (de ‘gewone’ deodorant) werkt tegen geurtjes, maar verandert niets aan je zweetproductie. Een anti-perspirant zorgt ervoor dat je minder gaat zweten. Vaak breng je een anti-perspirant ook preventief aan, terwijl je een anti-transparant meestal pas ‘s ochtends aanbrengt of wanneer het tijd is voor ‘n quick fix opfrisbeurt.

All the way uit L.A.

De Clinical Gel van Mitchum behoort de tweede categorie. Ik kocht deze anti-perspirant afgelopen zomer in Los Angeles, ik geloof op aanraden van een reviewvideo van Glam Life Guru. Blind fangirlen doe ik niet - maar ik ga maar al te graag in op de recommandaties van Tati.

Clinical Gel breng je best ‘s avonds voor het slapen aan, al zegt de verpakking dat je het product ook eventueel pas ‘s ochtends kunt aanbrengen. Reken dan niet op een instant effect: anti-perspirants als deze hebben vaak even hun tijd nodig om in gang te schieten.

Het aanbrengen van de Clinical Gel gaat snel en makkelijk: de ovale kop heeft drie kleine openingen waardoor de transparante gel naar buiten komt. De juiste hoeveelheid wordt niet meegegeven, dus dat proces is ‘n beetje trial & error. Wanneer je oksels aan elkaar plakken na het aanbrengen, heb je te veel gebruikt. Ik spreek uit ervaring.

Tried & tested

Het effect van de gel vond ik verbazingwekkend goed: gedurende twee dagen (de beloofde 48h!) bleven mijn oksels zo goed als droog. Bij échte inspanning (#fitgirlmoment du jour) merkte ik dat mijn oksels wel vochtig waren, maar véél minder dan normaal. Mijn nek daarentegen, was zeiknat. Cute.

Een idee dat rond anti-perspirant hangt, is dat het schadelijk zou zijn omdat je lichaam geen zweet via je oksels kwijt kan. Als iemand die de unfortunate honour heeft gehad om tientallen burpees uit te mogen voeren, kan ik je verzekeren dat er genoeg andere plaatsen zijn waar je lichaam zweet kwijt kan. Een anti-perspirant gebruik ik niet elke dag, maar bij heet weer of belangrijke events die je ‘t liefst sans okselvijvers overleeft, is deze van Mitchum zeker ‘n aanrader.

Mitchum koop je onder andere in Amerikaanse drugstores voor ongeveer 8 dollar, maar ik zag de Clinical Gel ook al op amazon.co.uk passeren. Woop!

Until next time,

Martine

Lees ook:

5 thoughts on “TRIED & TESTED: Clinical Gel - Mitchum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.