OH BEAUTIFUL DAY: beauty day FW17

Voor enthousiaste beautyjournalisten- en bloggers was er deze week one place to be: de Antwerpse FW17 beauty day, georganiseerd door UPR en Oona. On the menu: talloze launches die we dit najaar mogen verwachten en waar we nog de héle winter van kunnen genieten. (Too soon? Nee, he?)

First things first: elk seizoen zijn er véél nieuwe launches. Om die niet volledig te spoilen – en om het één en ander spannend te houden – laat ik je voorlopig enkel m’n favorieten zien.

BE Creative

IMG_8613.JPG

BE Creative (te koop bij Ici Paris XL) brengt een nieuw oogschaduwpalette uit dat – eerlijk is eerlijk – verdacht veel wegheeft van de Naked-palettes van Urban Decay. Voor een fractie van de prijs, dat wel. Bovenstaand palette met tien kleurtjes kost je (correct me if I’m wrong) € 29,95. De linkse versie bevat vooral naturelle, bruine nudetinten, terwijl de rechtse versie meer een touch of pink heeft. Draagbare, compacte palettes mét een dubbelzijdige kwast (oogschaduwkwastje & blendingkwastje) die volgens mij perfect zijn bij ‘t opbouwen van een eerste echte oogschaduwcollectie. Ook leuk: BE Creative brengt z’n finishing spray (tried, tested, goedgekeurd) uit in een travelformaat van 50 ml.

Comfort Zone

IMG_8619.JPGIMG_8622.JPG

Comfort Zone is een redelijk exclusief merk dat enkel bij Comfort Zone-salons verkocht wordt. Hun skincaregamma bevat producten voor élk huidtype en wordt nu aangevuld met de nieuwste telg: de Hydramemory lijn voor de vochtarme huid. Zelf nog niet geprobeerd, maar alleen van de  verpakking word ik al helemaal blij. Pluspuntje: de ooggel met metalen applicator werkt extra verfrissend bij warm weer.

Only You

IMG_8617.JPG

#gitsetgoals: deze matchende sets van Only You (verkrijgbaar bij Ici Paris XL) zijn hét ideale cadeau voor iedereen die z’n beautyspullen liefst zo ordelijk mogelijk heeft – yours truly included. De Shower Sets bevatten een douchegel en bodylotion, terwijl je de Hand Sets met handzeep en hancrème perfect op een Pinterestproof wastafel kan plaatsen. Ik dénk dat deze ongeveer € 10 per stuk waren, maar don’t quote me on that.

Acqua Di Parma

IMG_8631.JPG

Nieuw bij UPR: Acqua Di Parma. Helaas niet te verkrijgen in deze gigavarianten – al zou ‘k nooit ‘nee’ zeggen tegen een flesje of twee. Beste salontafeldecoratie ooit.

Collistar

IMG_8642.JPG

Voor innovatieve smeersels één adres: bij Collistar vind je elk mogelijk product om je lichaam in de best shape ever te krijgen én te houden. De Transforming Essential Cream uit de Collistar Natura-lijn kan je DIY-gewijs aanvullen met natuurlijke ingrediënten om het gewenste resultaat te bekomen. Zonder werkt ‘ie natuurlijk ook, maar de toevoeging van honing of olijfolie is misschien nét wat je lijf nodig heeft.

M.A.C Cosmetics

IMG_8654.JPG

M.A.C Cosmetics had een aantal very interesting launches coming up, maar die vielen helaas pindakaas onder embargo. Er zitten superleuke collecties aan te komen – do quote me on that – maar voor nu focusten ze even op het creatieve aspect van de producten. Met behulp van losse en pigmenten, glitters en enkele handige mixing mediums kan je je eigen make-up customizen – met verrassende looks tot gevolg. Een red lip mét een subtiele rode glitter? Yes, please (al zal ‘ie de eettest nog moeten doorstaan).

Rituals

IMG_8662.JPG

Last but not least: Rituals brengt de hammamsfeer bij je thuis met de Ritual of Hammam-collectie. Meest verrassend: de verzorgende zwarte (!) zeep en het gezichtsmasker dat je zelf mag mixen. Wie de hammamvibes het liefst mee naar bed neemt, kan de roomspray (inclusief schattig kwastje) op z’n lakens spuiten. Sweet dreaaams.

Until next time,

Martine

2 thoughts on “OH BEAUTIFUL DAY: beauty day FW17

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.