TRIED & TESTED: Nivea Q10 pluc C

Een tijdje geleden ontving ik een pakje van Nivea (thanks!) met daarin de nieuwe Q10 plus C-lijn: een soort van anti-aginglijn voor beginners, speciaal ontwikkeld om de eerste rimpeltjes aan te pakken. Nu ik de - ahum - gezegende leeftijd van 24 heb bereikt, was het tijd voor een test.

27274912_Unknown.JPG

De Q10 plus C-lijn van Nivea bevat drie producten: een dagcrème, nachtcrème en een oogcontourcrème. Ik heb nog geen échte rimpels - op één rimpel-in-spe na, dan. Aan één kant van mijn mond (lekker asymmetrisch) heb ik een plooi die sinds kort niet meer lijkt weg te gaan. Enter de anti-aging voor de jeugd, dus. Leuk detail? De kleine tekstjes op de verpakkingen, zoals hier bij de dagcrème.

27274960_Unknown

De anti-rimpel dagcrème, verrijkt met coenzyme Q10 en vitamine C. Nadeel? Hij zit in een pot, wat ik persoonlijk onhandig vindt. Mijn nagels groeien heel snel en ik heb al snel crème onder mijn nagels zitten - niet zo hygiënisch, zeker niet wanner je double dibt. Voordeel? Het is een stevige, mooie pot die gesealed is voor je’m opent.

27275200_Unknown

De dagcrème is een dikke, smeuïge crème die niet al te vettig is. Hij smeert lekker en trekt relatief snel in. Groot pluspunt is dat de crème SPF 15 bevat - niet megaveel, maar elke vorm van bescherming is wat mij betreft mooi meegenomen. Het is een goede basis om je anti-aging gewoontes mee te beginnen.

27275136_Unknown

On to de nachtcrème: deze zit een donkerblauwe tube (hoera!), waardoor de formule lang goed blijft. Ik vind het bij deze alleen een beetje lastig dat wanneer je duwt, er een hoop crème blijft uitkomen - vaak meer dan je nodig hebt. Wanneer je niet hard genoeg duwt, komt er niet genoeg uit - eventjes oefenen dus, en de dop er snel opdraaien om te voorkomen dat er meer uit komt. De crème is rijk, maar niet té en laat m’n huid heerlijk verzorgd achter. Mijn rimpel-in-spe verdwijnt er niet geheel door, maar ik lijk - vooral ‘s ochtends - wél verschil te zien.

27275088_Unknown

De oogcrème zit in een schattige kleine witte tube. De verpakking is gelijkaardig aan die van de nachtcrème - met dezelfde voor- en nadelen. De oogcrème zou vooral goed zijn voor de vermoeide huid, die ik wel regelmatig heb. Ik breng ‘m zowel ‘s ochtends als ‘s avonds aan, en merk bij het aanbrengen van mijn make-up dat de huid onder mijn ogen echt goed gehydrateerd is. Ik heb nog niet echt last van rimpels aan m’n ogen (fingers crossed), dus over ‘t anti-aging effect kan ik je niet veel vertellen. Maar hij is fijn - of ‘ie nu rimpels tegengaat of niet.

27275312_Unknown.JPG

Nachtcrème links, oogcrème rechts. Twee gelijkaardige texturen, al voelt de oogcrème net wat voller aan. Het Q10plusC-gamma zou ideaal zijn om je vermoeide huid met eerste rimpeltjes een energierijke boost te geven. De dacgrème (50 ml), nachtcrème (40 ml) en oogcontourcrème (15 ml) hebben elk een aanbevolen verkoopsprijs van € 11,49 per stuk.

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina. Pinky promise dat ik je tijdlijn niet zal volspammen. Or I’ll try.

Until next time,

Martine

Lees ook:

5 thoughts on “TRIED & TESTED: Nivea Q10 pluc C

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.