BEAUTY TALK: Charlotte De Loose

Van smeren kan je leren, maar van met mede-beautygezinden te praten, word je vaak nog veel wijzer. De do’s & don’ts, inside tricks én de producten die je absoluut niet mag missen, leer je van de beauty enthusiasts van de industry.

Je hebt zo van die reviews je meteen overtuigen om een product in huis te halen. In mijn geval, zijn die meestal afkomstig van Charlotte. De 28-jarige freelancer is – onder andere – actief als beautyredactrice voor Flair én je zag haar waarschijnlijk al wel voorbijkomen in de bekende Beautycall-video’s. En van iemand die dag in, dag uit de nieuwste launches en technieken ontdekt, wil ik maar al te graag weten wat ze wel én niet aanraadt op vlak van beauty.

Merci, Charlotte.

View this post on Instagram

About last weekend 💕

A post shared by Charlotte De Loose (@charlotte.deloose) on

Wat is het eerste make-upproduct dat je ooit zelf kocht?

“Ik kan het me eigenlijk niet meer herinneren, maar het moet waarschijnlijke een zwart
oogpotlood of zwarte nagellak zijn geweest. De periode dat ik make-up begon te gebruiken was ook mijn punk/metalperiode, met alle gevolgen vandien. (Zwart haar hoorde daar trouwens ook bij, oh the shame.)”

Waar kijk je naar om een selectie te maken in de producten die je binnenkrijgt?

Innovatieve producten triggeren mij over het algemeen het meest. Denk dan aan
verrassende ingrediënten, speciale textuur, nieuwe technologie, … Wat skincare betreft laat ik me niet te veel leiden door wat de productnaam of verpakking belooft en check ik meteen de ingrediëntenlijst. Ik weet welke ingrediënten werken voor mijn huid en besteed dan ook geen tijd meer aan het testen van dingen waarvan ik weet dat ze geen of weinig resultaat zullen opleveren. Bij make-up verloopt dat selectieproces wat gevoelsmatiger. Daar durf ik me meer laten leiden door mooie verpakking, trendy kleurtjes en lekkere geurtjes. (Hoewel, wat foundation en andere gezichtsmake-up betreft, vermijd ik sterk geparfumeerde producten wel.)”

View this post on Instagram

Don’t mind if I do. #playwithme

A post shared by Charlotte De Loose (@charlotte.deloose) on

Wat zijn voor jou dealbreakers wat beautyproducten betreft?

“Zoals ik al zei: producten die veel parfum bevatten, tracht ik te vermijden. Mijn huid is
eerder gevoelig en zowel synthetische als natuurlijke parfums kunnen nogal irriterend zijn. Ik gebruik doorgaans ook geen crèmes meer die in een pot zitten. Het is minder hygiënisch, beïnvloedt vaak de werking van het product en ik hou gewoon meer van een tube of pompsysteem.”

Welke producten bevat een gemiddelde Face of the Day voor jou?
“’s Morgens reinig ik mijn huid met micellair water (Sensibio van Bioderma) en breng ik een serum met vitamine C (Liftactiv Antioxidant Fresh Shot van Vichy) aan. Daarboven gaat een hydraterende dagcrème (Dagverzorging van Zeitschild) en een lotion of primer met spf (Acqua Urban Invisible Shield van Galénic).

Ik breng een heel dun laagje foundation aan (Teint Idole Ultra Wear van Lancôme) en werk mijn donkere kringen weg met concealer (Power Fabric Liquid Concealer van Giorgio Armani). Voor mijn ogen gebruik ik dagelijks een neutraal oogschaduwpaletje (Essentialist Eye Palette Nudes van Shiseido) om ze wat meer vorm te geven. Soms gaat daar nog een streepje eyeliner bovenop. Mijn favorieten van het moment: Vivid Brights ‘Bloss’ van NYX of Artliner ‘Rose Gold Metallic’ van Lancôme. Voor mijn wimpers gebruik ik de Paradise Extatic Mascara van L’Oréal Paris en mijn favoriete wenkbrauwmascara is al jaren de Brow Precise Fiber Filler van Maybelline. Ik warm mijn gelaat nog wat op met Soleil Tan de Chanel en klaar!”

View this post on Instagram

Bye big city life. Back to real life. ✨ #workworkwork

A post shared by Charlotte De Loose (@charlotte.deloose) on

Wat is het beste beautyadvies dat je uit eigen ervaring kan geven?

“Geduld hebben en oefenen. Geduld hebben geldt vooral voor skincare. Ik probeer een
product minstens een maand te gebruiken vooraleer ik oordeel of het al dan niet werkt voor mij. En oefenen gaat over make-up. Niemand kent je gezicht zo goed als jij zelf, maar je moet wel de tijd nemen om het te leren kennen. Iederéén kan een eyelinerlijntje tekenen of rode lipstick mooi aanbrengen, als je maar veel oefent.”

Wat is het ene product dat je aan iedereen kan aanraden?

“Ik geloof niet dat er een ‘one size fits all’ product of ingrediënt bestaat dat voor iedereen werkt, omdat ieder lichaam anders is en elke huid anders reageert. Maar als er iets is waarover ik zou zeggen ‘do believe the hype’, dan is het retinol. Mij heeft het vooral geholpen om mijn huidstructuur zachter te maken en een gezonde glow te krijgen, maar het werkt ook preventief tegen rimpeltjes en kan erg hulpvol zijn tegen acne.”

Vind Charlotte via @charlotte.deloose.

Lees hier meer beauty talks.

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina of volg me op Instagram.

Until next time,

Martine

Lees ook:

Header © Charlotte Deloose op Instagram.

5 thoughts on “BEAUTY TALK: Charlotte De Loose

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.