BEAUTY TALK: Vicky Dorny

Vicky Dorny Prettysharp.be | Beauty Talk | himartine.com

Van smeren kan je leren, maar van met mede beauty-gezinden te praten, word je vaak nog veel wijzer. De do’s & don’ts, inside tricks én de producten die je absoluut niet mag missen, leer je van de beauty enthusiasts van de industry.

Vicky Dorny (28) kende je misschien al van discometooblivion.com, maar vind je tegenwoordig terug op prettysharp.be. Als iemand die zowel privé als professioneel met beauty bezig is, is ze één van de aangewezen personen om uit te nodigen voor een – long overdue – beauty talk.

Wat is het eerste make-upproduct dat je ooit zelf kocht?

“Waarschijnlijk een lipgloss in rollerball met kokosgeur van 2B toen ik een jaar of 13 was. Daarna oogpotloodjes en mascara, zoals vrijwel elke 13-jarige in die tijd. Mijn interesse in beauty kwam pas toen ik een jaar of 22 was. “

Waar kijk je naar om een selectie te maken in de producten die je binnenkrijgt?

“Ik krijg helemaal niet zo veel ‘press samples’ en toon ongeveer 80% van wat ik krijg op mijn blog en Instagram. Maar één keer heb ik een merk niet getoond om principiële redenen: een ‘groen’ en vegan haarverzorgingsmerk dat een indie uitstraling heeft maar gewoon tot een gigantisch conglomeraat behoort en helemaal niet zo milieuvriendelijk is als het zich voorstelt.”

Wat zijn voor jou dealbreakers wat beautyproducten betreft?

“Iedereen kent mij als een beautysnob. Ik kan echt genieten van mooie packaging, goeie marketing en bijvoorbeeld parfum in skincare. Een dealbreaker is een groot woord, maar ik merk dat ik me veel minder aangetrokken voel tot de meer utilitaristische merken die dat alles achterwege laten.”

Welke producten bevat een gemiddelde Face of the Day voor jou?

“Mijn basislook zeg maar is een foundation met lichte dekking, een concealer, wat kleur in het gezicht en mascara. Momenteel gebruik ik de B.A.E. Shake Up Skin Tint of de Clinique Even Better Glow, Soft Matte Concealer van NARS of Hello Fab Bendy Avocado Concealer van First Aid Beauty, Baked Bronzer van Milani en/of liquid blush van Daniel Sandler, en Monsieur Big mascara van Lancôme of Snapscara van Maybelline.”

“Als het wat meer mag zijn (lees: ik ben op tijd mijn bed uit gerold) voeg ik nog wat Soft & Gentle van M.A.C Cosmetics toe en leg ik mijn wenkbrauwen in de plooi met de Mister Brow Groom wenkbrauwgel van Givenchy.”

Wat is het beste beautyadvies dat je uit eigen ervaring kan geven?

“Make-up valt en staat bij je huidverzorging. Ik heb nooit een ‘slechte’ huid gehad, nooit puistjes of uitgesproken droge plekken, maar toch vond ik dat foundation niet mooi zat. Voor mij zat de oplossing in dubbel reinigen met twee milde formules in plaats van één agressieve schuimende gel, en flink hydrateren. Sindsdien zit mijn make-up gewoon echt veel beter.”

Wat is het ene product dat je aan iedereen kan aanraden?

“Een voedende olie in je huidverzorgingsroutine, zelfs als je een vette huid hebt. Zelf ben ik grote fan van Kiehl’s’ Midnight Recovery Concentrate. Magic stuff!”

Vind Vicky via prettysharp.be of op Instagram.

Lees hier meer beauty talks.

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina of volg me op Instagram.

Until next time,

Martine

Lees ook:

 

Header © Vicky Dorny

3 thoughts on “BEAUTY TALK: Vicky Dorny

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.