TRIED & TESTED: Lancôme – L’Absolu Rouge Drama Matte lipsticks

Met het nieuwe jaar in ‘t vooruitzicht ga ik op zoek naar producten om écht van te genieten. Moest je nog op zoek zijn naar een cadeautje voor jezelf (of ‘n ander), kan ik je de L’Absolu Rouge Drama Matte lipsticks van Lancôme alvast aanraden. Here’s why.

30464400_Unknown

Ringing in the new year with Lancôme? Daar zeg ik geen nee tegen. De nieuwe L’Absolu Rouge Drama Matte lipsticks schoppen het dan ook tot ver op de wish lists van menig beautyliefhebber.

30464512_Unknown

Een lust voor ‘t oog zijn ze zeker. Beetje stom, maar ik kan écht intens genieten van mooie productverpakkingen. En eerlijk is eerlijk: die van parfumeriemerken zien er vaak nét wat mooier uit. Maar het is binnenkant die telt, natuurlijk.

30464560_Unknown

Deze lipsticks zijn – in de woorden van Lancôme – statement stukken. De ultramatte formule zou verrassend en uitdagend zijn, maar beloven niet in te boeten op draagcomfort of pigment. Klink delipcious. (Snap je’m? Nee? Next.)

30464944_Unknown

Aan de verpakking merk je al dat dit geen ordinary lipstick is. Deze hebben een magnetische huls die je openmaakt door onderaan op de verpakking te drukken. Fancy!

30464784_Unknown

Ik ontving vijf kleuren, elk in hun prachtige huls. Mooi om naast elkaar te etaleren, maar nog veel leuker om uit te proberen.

30464976_Unknown

Lancôme belooft een ultramatte formule die tegelijk helder en crèmig is en comfortabel aanvoelt. De meeste matte lippenstiften voelen eerder stroef aan, maar deze zouden daar komaf mee maken.

30465168_Unknown

V.l.n.r.: Bronzite Absolu, Rose Lancôme, Sensualité, Dram’atic, Saphir Absolu.

30465408_Unknown

De swatches zijn goed gepigmenteerd: enkel Bronzite Absolu heeft meerdere laagjes nodig. Dit lijkt me eerder een liptopper dan een een lippenstift op zich – tenzij je van opbouwen en regelmatig bijwerken houdt. Saphir Absolu is de enige tint die toch wat stroef aanvoelt.

IMG_0778

Ik probeerde Dram’atic, een intense bordeauxrode tint met die beloofde ultramatte finish. Erg gepigmenteerde producten als deze vind ik altijd wat tricky aan te brengen, maar als je wat opkuiswerk achteraf ziet zitten, is dit een mooie kleur om mee te werken. Hij dekt egaal en voelt comfortabel, maar trekt wel een beetje in de lijntjes.

IMG_0818

Ik onderwierp deze aan the ultimate test: een avond vol wijn & frieten. Classy, right? Na een paar uur begon deze langs binnen wat af te slijten. Jammer, maar te verwachten na een hoop vettigheid. Toch vond ik de kleur best mooi vervagen – een beetje ombré en niet te opvallend, zodat je het vanaf een afstandje niet eens ziet.

IMG_8235

Desondanks bewijzen deze formules wel longwearing te zijn: na tien minuten probeerde ik de swatches te verwijderen (wat met moeite lukte), en twee dagen later kon je nog altijd a hint of colour op mijn arm ontdekken. Ah, the struggles of a beauty blogger.

30465200_Unknown

Prijzen & Verkrijgbaarheid

De L’Absolu Rouge Drama Matte lipsticks van Lancôme zijn verkrijgbaar in maar liefst 27 tinten – voor elke beautyliefhebber wat wils. Je koopt ze bij de parfumerie voor € 35 per stuk.

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina.

Until next time,

Martine

Lees ook:

Deze review bevat gekregen producten. My humble opinion is, natuurlijk, gewoon die van mezelf.

 

2 thoughts on “TRIED & TESTED: Lancôme – L’Absolu Rouge Drama Matte lipsticks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.