TRIED & TESTED: Lush – Cinders Shower Gel

Lush in huis halen, da’s altijd een beetje verwennerij in huis halen. Fair én handgemaakte verwennerij, that is. Ik probeerde hun ‘Cinders’ shower gel.

30734240_Unknown

Cinders‘ is zo’n naam die ik ken door anno 2007 naar beautyvloggers als Elle en Blair Fowler te kijken. Elk jaar  namen ze rond de eindejaarsperiode gigantische Lush-hauls op, waarin Cinders steevast aan bod kwam. Nostalgie!

30734288_Unknown

Dit jaar deed ik mijn eigen niet-zo-gigantische Lush eindejaarshaul. En daarbij zat niet de Cinders bath bomb, maar wel de douchegel. De originele bath bomb zou warm en kaneelachtig ruiken, de shower gel heeft blijkbaar een andere geur. Was ik niet helemaal van op de hoogte. Wel heeft ‘ie hetzelfde feloranje kleurtje.

30734016_Unknown

Cinders shower gel bevat pompoenzaadolie (waarvan – ik gok – de restanten van de zaden onderaan te zien zijn) en  aloë vera. Daarnaast is er (onder andere) sinaasappel– en amandelolie in verwerkt.

Ik verwachtte me bij deze aan het ultieme najaarsparfum, wat ik kreeg was… hoestsiroop? Zowel mijn vriend als ik raakten er niet precies uit welke medicinale geur dit precies was. Online vond ik mensen die ‘m met hoestsiroop met kersengeur vergeleken – not in a good way. Het warme, kruidig parfum waar ik al sinds 2007 naar uitkeek, was helaas nergens te bekennen.

It’s a no for me. Hoewel de werking fijn is, kan ik me echt niet over de geur van dit product zetten. Ergens maar goed ook, want Cinders shower gel is absoluut niet goedkoop. Economisch gezien weegt ‘ie zwaar door, maar dat compenseert Cinders door ecologisch verantwoord geproduceerd te zijn. Toch geef ik volgend jaar met veel liefde mijn geld aan een ander Lush-product (zoals Perle de Sel, bijvoorbeeld. Mijn nieuwe favoriet!). Arrivederci, Cinders.

Prijzen & Verkrijgbaarheid

Cinders Shower Gel koop je bij Lush voor € 9,50 (110 gr), € 18,95 (260 gr) en € 31,95 (520 gr).

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina.

Until next time,

Martine

Lees ook:

3 thoughts on “TRIED & TESTED: Lush – Cinders Shower Gel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.