TRIED & TESTED: Avène – Cicalfate

Cicaplast van La Roche-Posay is mijn go-to product om kleine huidirritaties aan te pakken. Voor littekens op mijn rug doet het wonderen, maar ook voor droge nagelriemen of kleine korstjes is het een echte uitkomst. Toen recent Cicalfate van Avène me werd aangeraden, was ik benieuwd of deze cica-crème in de buurt zou komen.

30198064_Unknown

Cica-quoi? Cicacrèmes zijn – in’t algemeen –  verzorgende crèmes. De naam cica krijgen ze van de gelijknamige Aziatische plant met herstellende eigenschappen. Vroeger werd die veelvuldig gebruikt om wonden te behandelen. En zo vond het ingrediënt zijn weg naar mainstream skincare.

30198160_Unknown

Cicalfate is Avène‘s interpretatie van de cicacrème. Deze crème belooft te zuiveren, kalmeren en herstellen. Het bevat antibacteriële bestandsdelen en is vrij van parfum en parabenen. Daardoor zou ‘ie zelfs voor de meest geïrriteerde huidjes veilig te gebruiken zijn.

30198240_Unknown

Cicalfate is een dikke, witte crème die stevig aanvoelt maar desondanks erg vlotjes uitsmeert. Ik gebruikte eerder altijd Cicaplast van La Roche-Posay op mijn gezicht, maar na de ontwikkeling van een klein gebergte op mijn kin, besloot ik die enkel nog voor mijn lichaam te gebruiken. Sindsdien gebruik ik Cicalfate voor mijn gezicht, en dat gaat helemaal goed.

30198192_Unknown

De crème doet wat ‘ie belooft: hij herstelt en verzorgt kleine huidirritaties, al heb ik een tijdje een hardnekkig droog plekje gehad dat ook hiermee helaas niet verdween. In Cicalfate’s defense: geen enkel product dat ik probeerde, hielp. Voor meer alledaagse irritaties of droge plekjes, hou ik deze wel binnen handbereik. De hygiënische tube is aan de kleine kant, maar a little goes a long way.

Prijzen & Verkrijgbaarheid

Cicalfate van Avène koop je bij de apotheek voor € 9,99 of online, onder andere bij bol.com.

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina.

Until next time,

Martine

Lees ook:

3 thoughts on “TRIED & TESTED: Avène – Cicalfate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.