TRIED & TESTED: Nivea – 3-in-1 Droogshampoos

Als er iets is dat ik uit mijn producten-die-ik-gedurende-één-jaar-heb-opgemaakt-post leerde, is het wel dat ik officieel té veel Batiste droogshampoo gebruikt. Call HIMYM-gewijs een intervention, want ik kan gewoon niet zonder. Tot nu toe vond ik geen enkele droogshampoo die aan die van Batiste kan tippen, maar daar kan nu weleens verandering in komen.

30197792_Unknown

Haaave you met… deze ‘Have a great hair day!’ droogshampoos van Nivea? Deze nieuwe toevoegingen aan het assortiment beloven drie acties in één mooie flacon: volume, freshness en absoluut geen residu. Klinkt veelbelovend.

30197776_Unknown

Net zoals Batiste varianten heeft voor donker haar, gaat Nivea ook voor veelzijdige formules. De droogshampoo voor donker haar heeft een subtiele bruintint, waardoor de gevreesde witte waas beperkt zou blijven. De versie voor licht haar is gewoon wit: een beetje mee oppassen, dus, maar al doende leert men.

30197808_Unknown

Je gebruikt deze gewoon als alle andere droogshampoos in de winkel: vanop 30 cm op je haarwortels spuiten, even laten inwerken en inmasseren en vervolgens goed doorborstelen tot je coupe er weer very fresh uitziet. Tipje: spuit – zeker bij een droogshampoo die je niet eerder gebruikte – niet teveel in één keer, maar werk in liever laagjes. Een beetje toevoegen kan altijd, maar als je te veel hebt gespoten, is er geen weg terug die niet om wat shampoo vraagt.

blonde

Bij Batiste gebruik ik ook altijd gewoon een ‘witte’ droogshampoo, omdat ik er doorheen de jaren wel mee heb leren werken. Links is mijn haar wat vettig, in de middelste foto heb ik de Nivea droogshampoo voor licht haar aangebracht en rechts heb ik deze ingemasseerd en uitgeborsteld. Zoals je kan heb ik wijselijk mijn eigen tip genegeerd en heb ik bij één van m’n voorste lokken grandioos te veel aangebracht, maar dat bleek geen probleem te zijn. De poederformule deed gewoon zijn werk en liet geen vervelende witte waas achter. I’m impressed!

bruin

De variant voor donker haar deed ook gewoon goed zijn werk: in tegenstelling tot andere droogshampoos die niet zo poederig zijn, absorbeert deze echt alle vettigheid en laat hij mijn haar fris achter. Wat ik wel een minpuntje vindt aan droogshampoos voor donker haar (ook bij die van Batiste), is dat het poeder echt een kleur heeft. Zo ziet de flacon er na één keer gebruiken al een stuk minder fris uit én heb ik een bruine rand onder mijn vingernagels wanneer ik mijn hoofdhuid heb aangeraakt – en da’s niet de meest charmante look.

Prijzen & Verkrijgbaarheid

Minder goed nieuws voor wie net als ik op zoek was naar een goedkopere variant van de droogshampoos van Batiste: met een verkoopsprijs van € 5,29 vallen deze net wat duurder uit. Het leuke aan Nivea is wél dat ze regelmatig acties doen: wie een beetje oplet bij Kruidvat (of misschien binnenkort ook bij de supermarkt?) zal deze gegarandeerd wel een keertje met korting kunnen scoren. De moeite waard, als je ‘t mij vraagt. Ook online kan je de droogshampoos (licht en donker) verkrijgen.

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina.

Until next time,

Martine

Lees ook:

Deze review bevat gekregen producten. My humble opinion is, natuurlijk, gewoon die van mezelf.

5 thoughts on “TRIED & TESTED: Nivea – 3-in-1 Droogshampoos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.