FOTD: Sweaty Summer

 

 

Love warmere temperaturen, maar de hitte van de laatste tijd kan ik niet meer aan. Je smelt, je make-up smelt (letterlijk: pas op met je crèmeproducten) én er is dus een aanpassing van je Face of the Day nodig. Dit is die van mij.

1

Waar ik normaal voor een matte finish ga, weet ik dat daar met met dit weer niet aan te beginnen is. Zweten doe ik sowieso, en daarom zet ik dat zweethoofd liever om in een yasss-girl-kind-of-glow. In mijn geval betekent dat een natuurlijke basis met een gezonde dosis highlighter.

IMG_6413

Mijn usual concealer laat ik voor wat ‘ie is: deze dagen werk ik alleen superlokaal met de Full Coverage Concealer van NYX. Die breng ik met de M.A.C 248 aan onder mijn ogen en rond mijn neusvleugels. De rest van mijn huid laat ik vrij – tenzij er écht iets dringend bedekt moet worden. Ook poeder laat ik achterwege: een healthy glow it is.

ogen

Mijn wenkbrauwen werk ik – as usual op dagen waar ik niet teveel moeite wil doen – bij met de Eyebrow Filler Perfecting & Shaping Gel van Catrice. Als mascara gebruik ik een mini van de Benefit Roller Lash. Love mini mascara’s: dé beste manier om een product te proberen zonder teveel uit te geven. Vaak zitten ze gratis bij magazines! Deze doet goed z’n werk: extra volume én lengte in een handomdraai. Heat wave proof is ‘ie ook.

versie2

Als highlighter gebruikte ik de Haloscope Dew Effect highlighter in ‘Quartz‘ van Glossier. Vaak vind ik deze net wat te ‘zweterig’ over komen, maar momenteel past ‘ie perfect. De highlighter is subtiel en heeft een vaseline-achtige kern, voor dat extra dewy effect. Ik tik deze gewoon in met m’n vingers (al had ik dit aan de foto hierboven te zien wel iets beter kunnen doen).

IMG_6362

Afhankelijk van het licht geeft deze een zachte glans of net een heel glowy effect. Als je ‘m wat extra staying power wilt geven, kan je deze ook setten met een gewone highlighter in poedervorm.

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina. Pinky promise dat ik je tijdlijn niet compleet zal volspammen.

Until next time,

Martine

Lees ook:

10 thoughts on “FOTD: Sweaty Summer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.