TRIED & TESTED: Nivea Sun – UV Gezicht Shine Control & Anti-Age

Oh sunny day… met temperaturen als deze kan je maar beter zien dat je voorbereid bent: een sterke deodorant, een zonnebril én de juiste zonnebescherming. Waar de meeste mensen bij deze temperaturen het gezond verstand hebben om hun lichaam tegen de zon te beschermen, wordt het gezicht vaak over het hoofd (ha) gezien. Tijd om daar verandering in te brengen.

29138224_Unknown

De juiste gezichtsverzorging vinden kan lastig zijn, maar zonnebescherming voor je gelaat is vaak nog moeilijker te vinden. Enter deze UV Gezicht crèmes van Nivea  beide met een relatief hoge factor. De crème met SPF 30 belooft je gezicht te matteren en een vettig glansje te verhelpen, terwijl de variant met SPF 50 vooral anti-aging eigenschappen heeft, terwijl hij ook tegen pigmentvlekken werkt én geen witte waas achterlaat.

29138272_Unknown

Beide crèmes beloven heel licht te zijn – iets wat je niet al te vaak tegenkomt bij zonnebescherming. Gevoelige huidjes kunnen daarop reageren in de vorm van onzuiverheden, om vervolgens de SPF voor het gezicht links te laten liggen. Bad idea.

29138368_Unknown

De Nivea Sun UV Gezicht Shine Control met matterend effect gebruik ik het vaakst, omdat ik sowieso niet lang met mijn gezicht in de zon wil zitten. De crème is licht (in vergelijkbaar met andere producten die tegen de zon beschermen) en trekt goed in, al moet ik in combinatie met dagcrème opletten dat ik voldoende tijd laat tussen het aanbrengen. If not, merk ik dat het product van mijn gezicht begint te rullen, wat de bescherming natuurlijk teniet doet. Van het matterend effect merk ik helaas niet veel: ik blijf shiny as usual. Jammer, maar ik ben al blij dat deze mijn gezicht voldoende beschermt.

De variant met SPF 50 voelt toch nét wat dikker, wat je vaak ziet bij producten met anti-aging eigenschappen. Deze gebruik ik liever op dagen waarop ik écht veel aan de zon blootgesteld wordt – denk bijvoorbeeld aan vakantie. Ik heb deze nog niet genoeg gebruikt (en ben waarschijnlijk nog niet oud genoeg) om echt iets over de anti-aging werking van de Nivea Sun UV Gezicht anti-age en anti-pigmentvlekken te zeggen – mijn excuses. Deze variant is trouwens ook beschikbaar in SPF 30!

29138288_Unknown

Prijzen & Verkrijgbaarheid

De Nivea Sun Gezicht Shine Control SPF 30 kost € 11,49 (50 ml) , de Nivea Sun Gezicht Anti-Age met SPF 30 heb je ook voor € 11,49 (50 ml), de Nivea Sun Gezicht Anti-Age met SPF 50 kost je € 13,49 (50 ml). De producten van Nivea zijn verkrijgbaar bij de drogist en sommige supermarkten.

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina. Pinky promise dat ik je tijdlijn niet compleet zal volspammen.

Until next time,

Martine

Lees ook:

Deze review bevat gekregen producten. My humble opinion is, natuurlijk, gewoon die van mezelf.

3 thoughts on “TRIED & TESTED: Nivea Sun – UV Gezicht Shine Control & Anti-Age

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.