FRIDAY FAVOURITE: Darphin – Peeling Jeunesse

Naast producten om je huid te reinigen en te hydrateren, is een peeling vaak een belangrijke stap om je huid in tip-top conditie te houden. Een goede peeling verjongt je huid én laat het huidoppervlak gladder achter.

28874176_Unknown

Ik mocht de ‘Peeling Jeunesse Resurfacant de L’Institut au concentré botanique‘ ofte de ‘L’Institut Youth Resurfacing Peel with a botanical blend‘ van Darphin Paris proberen. Het product bevat een lage hoeveelheid glycolzuur en zou de textuur van je huid moeten verbeteren, waardoor hij gladder aanvoelt en er zichtbaar jonger uitziet.

28874320_Unknown

Veel problemen met rimpels heb ik nog niet, maar mijn huidtextuur is wel oneven. Ik heb veel littekentjes, waardoor ik het meestal wel nodig vind om concealer te gebruiken. Ik heb deze peeling nu zes weken getest: één keer per week bracht ik de waterige formule met een wattenschijfje aan. Opvallend? De geur en het lichtelijk prikkend gevoel deden mij superhard denken aan de agressieve Clearasil pads van vroeger (who remembers?). Toch heb ik in dit product iets meer vertrouwen.

28874288_Unknown

In de dagen nadat ik het product heb gebruik, merkte ik soms wel dat er meer onzuiverheden naar boven kwamen. Gelukkig trokken deze wel snel weg, zonder donkere plekjes na te laten. Mijn huidtextuur is (vooral op mijn voorhoofd) nog steeds redelijk onregelmatig, maar mijn huid voelt in ‘t algemene wel gladder aan. Ik blijf deze gebruiken: één keer per week een wattenschijfje met deze peeling gebruiken, vind ik de moeite zeker waard om in de toekomst hopelijk duidelijke resultaten te zien.

Prijzen & Verkrijgbaarheid

De Peeling Jeunesse Resurfacant de L’Institut au concentré botanique van Darphin te koop bij verschillende parfumeries en sommige apothekers voor € 59 (30 ml).

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina. Pinky promise dat ik je tijdlijn niet compleet zal volspammen.

Until next time,

Martine

Lees ook:

Deze review bevat gekregen producten. My humble opinion is, natuurlijk, gewoon die van mezelf.

2 thoughts on “FRIDAY FAVOURITE: Darphin – Peeling Jeunesse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.