BRAND FOCUS: IT Cosmetics

Waar ik veel plezier haal uit oude & vertrouwde beautymerken, is het net zo leuk om een compleet nieuw merk te ontdekken. Voor m’n verjaardag kreeg ik van de lieftallige zus van m’n vriend (Thanks, S!) een box met producten van IT Cosmetics. Een nieuw it-merk? We’ll have to find out.

IMG_5719

First things first: IT krijgt een dikke OK voor z’n cadeauverpakking. Presenteert tof, zo, toch? Het Amerikaanse merk is online makkelijk verkrijgbaar (o.a. bij Sephora), in Londen kan je het in real life onder andere shoppen bij Selfridges.

IMG_5726

Het paradepaardje van IT Cosmetics? De 100% cruelty-free formulering die naast game-changing ook life-changing zou moeten zijn. Ik probeerde hun getinte lippenbalsem, coverage cream en wenkbrauwpotlood.

CC

CC+ Color Correcting Full Coverage cream, it is – wat blijkbaar inhoudt dat je ‘m zowel als foundation en als concealer kan gebruiken. Deze zou goed dekken en je met een glad velletje achterlaten.

IMG_5758

Daarnaast zou ‘ie ook hydrateren en een anti-aging effect hebben. Als hij alle beloftes effectief waarmaakt, is het inderdaad een life-changing formule.

IMG_5768

Ik zie er niet magisch 10 jaar jonger uit (misschien maar beter ook), maar ik vind ‘m wel echt fijn! Ik zie er meer uitgerust uit en iets meer als een persoon die niet van elk bultje een slagveld probeert te maken. Winnin’.

brow

Up next: het wenkbrauwpotlood – ‘Brow Powder Universal Brow Pencil‘ voor de vrienden. Ik zie niet meteen in hoe deze kleur universeel is (zoals op de verpakking staat) aangezien hij vrij donker is, maar voor mij werkt ‘ie wel.

IMG_5749

Dit compact exemplaar heeft een potlood aan één kant en een dun kammetje aan de andere kant. Het formaat lijkt me erg handig voor on the go, moest dat nodig zijn.

IMG_5754

Speciaal aan deze is dat het brow powder een ovalen tip heeft. Niet extreem dun of met een angle, zoals de meeste potloden, maar eerder bolvormig. Ik moest er even aan wennen, maar op zich werkt het wel handig.

IMG_5775

I like it! De formule is niet 100% budgeproof zoals aangegeven, maar blijft op een doorsnee werkdag wel gewoon prima zitten. Ik gebruikte hier nog een transparante wenkbrauwgel van Anastasia om hem te fixeren.

lip

Als laatste heb ik de ‘Vitality Lip Flush‘, een 4-in-1 Hydrating Lipstick-Balm-Gloss-Stain. Simpeler gezegd: een getinte lippenbalsem.

IMG_5746

De lippenstift zelf is kleurloos, want de tint ontwikkelt zich pas op je lippen. Bij elke persoon kan ‘ie er een beetje anders uitzien omdat hij zich aanpast aan de huid.

IMG_5756

Bonuspunt: de sleek metallic verpakking is blijkbaar aanlokkelijk voor je-weet-wel katers. Hi, Harv. Wie weleens kattenharen op m’n productfoto’s spot: this one’s to blame.

IMG_5763

Aangebracht op de rug van mijn hand zie je hoe de kleur langzaamaan tevoorschijn komt. Litteken rechts is courtesy of bovengenoemde kater.

IMG_5784

Op m’n lippen pakt hij uit als een lichtroze tint die super natuurlijk aandoet, maar er wel net wat leuker uitziet dan wanneer ik niets opheb.

IMG_5732

And that’s a wrap! For those interested, het volledige assortiment kan je vinden op de officiële website van IT Cosmetics.

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina. Pinky promise dat ik je tijdlijn niet compleet zal volspammen.

Until next time,

Martine

Lees ook:

5 thoughts on “BRAND FOCUS: IT Cosmetics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.