BEAUTY TALK: Natalie Vanheers

Van smeren kan je leren, maar van met mede beauty-gezinden te praten, word je vaak nog veel wijzer. De do’s & don’ts, inside tricks én de producten die je absoluut niet mag missen, leer je van de beauty enthusiasts van de industry.

Meet Natalie Vanheers (31), in beautykringen beter bekend als Latanie. De Hasseltse was ons allemaal een stapje voor en startte al met bloggen in 2009. Waar ze eerst algemene content bracht, kwam de liefde voor all things beauty al snel – en die is nooit meer weggegaan. Latanie.be is vandaag een go-to destination voor uitgebreide reviews van eigen bodem – inclusief persoonlijke twist en spot-on visuals.

Merci, Natalie, voor de wederzijdse en onuitputtelijke interesse 😉

– –

Wat is het eerste make-upproduct dat je ooit zelf kocht?

‘Dat moet een transparante mascara & dé – badass – fruity lipgloss roller geweest zijn die iedereen had aan het begin van de middelbare school. Mijn eerste échte aankoop (mét pigment enzo!) kwam een paar jaar later  en was een ‘Little Round’ blush van Bourjois en de Maybelline Great Lash mascara – rechtstreeks uit de Nineties. ;-)’

Waar kijk je naar om een selectie te maken in de producten die je binnenkrijgt?

‘In de eerste plaats ben ik het meest benieuwd naar nieuwe merken om te testen, maar ook de good old, vertrouwde merken doen nog steeds mijn hart sneller slaan. Lipsticks en nagellak zijn ook nog steeds mijn zwakke punten – al wissel ik  tegenwoordig ook graag af van parfums. Ik kijk dan vooral, na mijn eerste indruk, of ik het product dagelijks kan gebruiken en of ik het ook snel zelf zou kopen. Ik probeer ook altijd het midden te houden tussen budget friendly en iets duurdere merken, zodat van alles wat aan bod komt op mijn blog.’

Wat zijn voor jou dealbreakers wat beautyproducten betreft?

‘Bij skincare heb ik écht iets met texturen: ik hou niet van vette crèmes, maar wel van alles wat in een gelvariant komt. 😉 Ik heb niet zo’n droge huid, dus rijke crèmes zijn niet aan mij besteed. Verder hou ik nog steeds van ‘echte’ mascaraborsteltjes en niet van die ‘kammetjes’ – ondingen. Bij make-up (palettes) kijk ik vooral naar een goeie pigmentatie met zo weinig mogelijk fall-out en een mooie mix van matte en shiny kleuren.’

Welke producten bevat een gemiddelde Face of the Day voor jou?

‘Beginnen doe ik standaard met een dun laagje dagcrème, momenteel eentje van Shiseido in gelvorm, en mijn favoriete primer van Smashbox. Daarna volgt een dunne laag foundation (Etos huismerk!) en een iets dikkere laag concealer onder mijn ogen. Poederprodcuten probeer ik echt tot een minimum te beperken. Nu de lente opnieuw daar is, draag ik ook graag wat bronzer en nét iets meer highlighter dan gewoonlijk. Op mijn ogen gebruik ik het ‘Blush’ palette van Rimmel – meestal snel één subtiel kleurtje – en daarna mijn signature eyeliner: iets dat ik nooit vergeet. Momenteel ben ik een mascara van skincaremerk Origins aan het testen die me tot nu toe prima bevalt. Op mijn lippen draag ik vaak een velvet kleurtje van Bourjois. Mijn wenkbrauwen vergeet ik natuurlijk echt nooit. Ik werk ze bij met mijn favoriete potloodje van NYX.’

Wat is het beste beautyadvies dat je uit eigen ervaring kan geven?

Less is more‘, for sure. Gebruik alleen wat je écht nodig hebt en don’t overdo it. Ik geniet het meest van een mooie, naturelle en goed geblende look à la Estée Lalonde. Én ‘work your brows‘: ik wil me zelfs niet herinneren hoe ‘naked’ die er vroeger uitzagen, haha. Ik vind dat je wenkbrauwen echt je gezicht vormen – ik ben ook zo iemand die in gedachte andere mensen hun brows ‘fixt’.’

Wat is het ene product dat je aan iedereen kan aanraden?

‘Op vlak van skincare is dat het Estée Lauder Avanced Night Repair serum of de budgetvariant van Yves RocherElixir Jeunesse. Qua make-up kies ik voor de NYX Epic Ink Liner én hun Micro Brow Pencil.’

Vind Natalie via latanie.be of op instagram.com/latanie.

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina. Pinky promise dat ik je tijdlijn niet compleet zal volspammen.

Until next time,

Martine

Lees ook:

6 thoughts on “BEAUTY TALK: Natalie Vanheers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.