BEAUTY TALK: Lise Milbou

Van smeren kan je leren, maar van met mede beauty-gezinden te praten, word je vaak nog veel wijzer. De do’s & don’ts, inside tricks én de producten die je absoluut niet mag missen, leer je van de beauty enthusiasts van de industry.

Meet Lise Milbou (24), online mode- en beauty redactrice voor Feeling.be. Een zeer goede carpoolbuddy (zeker in taxi’s), mede-bewonderaar van de Huirtuitse keuken én een geliefd aanspreekpunt voor all things beauty. Talking about the latter, sprak ik met  één van mijn favoriete partners in crime over make-up, skincare en de producten die je anno 2018 niet meer mag missen.

Merci, Lise. Next Aperol is on me.

– –

https://www.instagram.com/p/BcsUbmHB7JP/?taken-by=lisemlb

Wat is het eerste make-upproduct dat je ooit zelf kocht?

‘Dat moet een concealer van Mylène geweest zijn. Eén van mijn vriendinnen organiseerde toen we zo’n jaar of 16 waren regelmatig een vriendinnenavond waar haar zus – een Mylène-consulente – de nieuwste producten voorstelde. Ze was toen zot van de concealer met handig vacuümpompje waarmee geen product verloren ging, en omdat ik regelmatig last had van puberpuistjes die periode, heb ik me laten overhalen.’

Waar kijk je naar om een selectie te maken in de producten die je binnenkrijgt?

Make-up doet m’n hart altijd nét ietsje harder springen dan crèmes en waar ik steeds het meest benieuwd naar ben, zijn doorgaans de concealers en foundations zonder siliconen, wenkbrauwpotloden, mascara’s en lippenstiften die beloven lang te blijven zitten.’

https://www.instagram.com/p/BKaW_l1gCup/?taken-by=lisemlb

Wat zijn voor jou dealbreakers wat beautyproducten betreft?

‘Alles met parabenen, siliconen of te sterk geparfumeerde producten probeer ik te vermijden. Ik heb nogal een gevoelig velletje en van zodra er teveel chemie aan te pas komt, wordt m’n huid rood of onzuiver.’

Welke producten bevat een gemiddelde Face of the Day voor jou?

‘Ik gebruik na het douchen Hydraphase Légère van La Roche-Posay, die mijn huid goed hydrateert danzkij hyaluronzuur en thermaal bronwater. Hierna dip ik op m’n onzuiverheden de groene corrector die in het dopje van het Bioderma Sébium zit, de anti-blemish solutions concealer van Clinique, wat highlighter en bronzer van Académie, het Phyto-Sourcils wenkbrauwpotlood van Sisley met verzorgende highlighter en de Noir Interdit 90° mascara van Givenchy. Als ik in de juiste mood ben, komt daar nog de Rouge Vertige lippenstift van Yves Rocher bij, die mijn lippen niet uitdroogt en tot de middagbreak blijft.’

https://www.instagram.com/p/BOWqxwxgRnb/?taken-by=lisemlb

Wat is het beste beautyadvies dat je uit eigen ervaring kan geven?

‘Zorg ervoor dat je een reiniger kiest die bij je huid past! Gebruik nooit enkel een micellair water maar zorg ervoor dat je dieper reinigt met een gel, melk, olie, cream-to-oil… al naargelang je huidtype. Wees daarnaast ook niet bang van exfoliërende producten als peelings en scrubs om dode huidcellen te verwijderen, maar overdrijf niet (afhankelijk van je huidtype is 2 à 3 keer per week voldoende). Je glow is je dankbaar 😉.’

Wat is het ene product dat je aan iedereen kan aanraden?

‘Elke huid is anders en zowel qua make-up, shampoo, parfum als skincare heeft elke vrouw andere behoeftes. Een nieuwe ontdekking waar ik zowat elke vrouw mee zie wegkomen, is de vloeibare Noir Rose eyeliner van Givenchy met subtiele auberginekleurige vinyl touch. Verleidelijk bij zowel bleke als donkere types en bovendien gemakkelijk aan te brengen (wink wink).’

https://www.instagram.com/p/BQin3yvAwOV/?taken-by=lisemlb

Vind Lise via feeling.be of op instagram.com/lisemlb.

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina. Pinky promise dat ik je tijdlijn niet compleet zal volspammen.

Until next time,

Martine

Lees ook:

5 thoughts on “BEAUTY TALK: Lise Milbou

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.