FRIDAY FAVOURITE: Biafine – Emulsion

Als je de blogosphere mag geloven (en dat doe ik maar al te graag) moet je bij de Franse pharmacies zijn voor fuss-free skincare die doet wat ‘ie belooft. Met een zus in de ville lumière heb ik gelukkig rechtstreekse connectie met de rijkgevulde schappen, waardoor ik onder andere Biafine ontdekte.

28602800_Unknown

Biafine is nothing new voor wie al eens een ‘xx French pharmacies must haves’-artikel heeft gelezen. De bekende crème zou (naar ’t schijnt) vooral backstage bij runway presentations gebruikt worden om de huid van uitgebluste modellen een last-minute oppepper te geven. Note ‘uitgeblust’, want het gaat hier over een crème die in in eerste instantie werd ontwikkeld om brandwonden sneller te doen genezen.

28602864_Unknown

De Biafine Emulsion pour application cutanée breng je aan op de gereinigde huid en gaat schade door brandwonden tegen, waardoor hij ook fijn werkt als after sun. Maar de herstellende crème zou ook wonderen doen tegen acné en kleine irritaties.

28602880_Unknown

De lichte, witte crème heeft geen al té overheersende geur en smeert goed uit. Ik gebruik deze als nachtcrème op dagen dat mijn huid lastig doet, omdat ik merk dat mijn huid sneller gaat glanzen wanneer ik hem ’s ochtends onder mijn make-up gebruik. Je kan deze ook als nachtmasker gebruiken door een dikke laag aan te brengen voor het slapengaan (of voor het Netflixen – kwestie van het iets meer tijd te geven om in te trekken alvorens je op je frisgewassen kussensloop ploft), in de hoop met een runway-ready gezicht wakker te worden. Mijn huid knapt er écht van op, en hoewel ik deze liever niet elke dag gebruik, blijft het een handig redmiddel bij huidproblemen.

Biafine kan je – not so French – gelukkig ook in België bij enkele apotheken verkrijgen. Ook online kom je de crème tegen voor een schappelijke prijs van ongeveer € 11,50 voor een tube van 93 gram. Wie een tripje over de grens plant, is gemiddeld zo’n 5 euro kwijt (aan Biafine, that is. Let’s not underestimate the French).

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina. Pinky promise dat ik je tijdlijn niet compleet zal volspammen.

Until next time,

Martine

Lees ook:

Advertenties

2 gedachten over “FRIDAY FAVOURITE: Biafine – Emulsion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.