TRIED & TESTED: M.A.C Studio – Waterweight Foundation

Een natuurlijke formule met een consistentie die aanvoelt als water? Count me in. Onlangs ging ik opnieuw langs bij de Estée Lauder Company Store en kocht ik de M.A.C Studio Waterweight Foundation.

28874768_Unknown

In full heet deze de M.A.C Cosmetics Studio Waterweight SPF 30/PA++ Foundation, wat zich vertaalt naar een formule als water die een natuurlijke dekking belooft, terwijl het product je huid zou hydrateren. Daarnaast belooft ‘ie longwearing te zijn, matterend te werken en geschikt te zijn voor alle huidtypes. Sounds good.

28874848_Unknown

Ik kocht deze in mijn gewoonlijke tint, NC20.

28874880_Unknown

Ook leuk: dit is een product dat deel uitmaakt van het Back 2 M.A.C programma. Het is me totaal niet duidelijk waarom, maar helaas ben je daar in België of Nederland eigenlijk niets mee. Ga je echter op reis naar onder andere Amerika, Engeland of Duitsland, dan kan je zes verpakkingen die meedoen aan het programma (kleine dingen als wenkbrauwpotloden tellen helaas niet – check altijd de verpakking) inwisselen tegen een M.A.C lippenstift naar keuze. Top initiatief, beetje belachelijk dat er hier niets mee gedaan wordt.

28874896_Unknown

Het product komt in een stevige, matglazen fles met een handige pipet om het product precies te kunnen doseren. Bij een waterige formule als deze is een pipet vaak de meest logische oplossing.

swatch

Swatches

De formule is echt als water en loopt al snel van je hand af. Wanneer je hem uitsmeert, krijg je een egale en dunne dekking.

result

Voor & Na

Links voor de foundation, rechts na. Ik moet eerlijk toegeven dat de belichting bij numero 2 een beetje misging, waardoor de hele foto wat te warm is. De foundation is echter wel gewoon de juiste kleur en ondertoon én geeft best een goede dekking. Zoals je kan zien heb ik op de eerste foto rode plekjes op mijn wang en boven mijn wenkbrauw, en op de tweede foto zijn die al aardig gecamoufleerd. Ik breng voor extra dekking nog wel wat concealer aan, maar onder mijn ogen vind ik dat bijvoorbeeld al niet meer nodig. I’m impressed! De formule zorgde ervoor dat ik niet snel begon te glanzen, al denk ik wel dat hij échte droge plekjes op je huid weleens zou kunnen benadrukken. But it’s nothing a primer can’t fix. Het is een pluspunt dat de foundation SPF 30 bevat, maar reken er niet op dat enkel dat voldoende is om je gezicht tegen schadelijke invloeden van de zon te beschermen. Smeren zal je moeten blijven doen.

28875088_Unknown

Prijzen & Verkrijgbaarheid

For those interested: de ingrediënten. De M.A.C Cosmetics Studio Waterweight SPF30/PA++ Foundation koop je bij M.A.C Cosmetics voor € 35,50 (30 ml). Je kan hem ook kopen bij Ici Paris XL én tegenwoordig zelfs online bij ASOS. Shop ze!

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina. Pinky promise dat ik je tijdlijn niet compleet zal volspammen.

Until next time,

Martine

Lees ook:

3 thoughts on “TRIED & TESTED: M.A.C Studio – Waterweight Foundation

  1. Naar’t schijnt is dit dezelfde formule als de Smashbox BB Water en de Estée Lauder Double Wear nude! Ik heb de BB Water uit een Glazen Pot (aka aan de magische prijs van € 6) gevist in de Company Store en ik heb ‘m met heel veel liefde opgebruikt.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.