BEAUTY TALK: Manou Cohen

Van smeren kan je leren, maar van met mede beauty-gezinden te praten, word je vaak nog veel wijzer. De do’s & don’ts, inside tricks én de producten die je absoluut niet mag missen, leer je van de beauty enthusiasts van de industry.

Meet Manou Cohen (22), één van de meest bubbly personalities van de Vlaamse beautycommunity die te bewonderen valt op YouTube (én op de occasionele re-run van Komen Eten). Haar liefde voor all things beauty ontstond door old school beautyguru’s en beautybloggers en vertaalde zich in een eigen kanaal, gevuld met anything van uitgebreide tutorials tot amusante vlogs.

Merci, Manou. Stay fab.

– –

Wat is het eerste make-upproduct dat je ooit zelf kocht?

‘Een fel paars en fel turquoise oogschaduw potje van GOSH! Ik had NikkieTutorials ze zien gebruiken in een video en dacht toen dat ze van M.A.C waren. Drie dagen later ben ik de ‘Vanilla‘ oogschaduw van M.A.C gaan kopen. Al deze productjes heb ik nog steeds , maar ik durf ze ondertussen niet meer te gebruiken.’

Waar kijk je naar om een selectie te maken in de producten die je binnenkrijgt?

‘Na jaren van duizend producten en veel make-up te gebruiken, probeer ik het nu allemaal zo snel en simpel mogelijk te houden. Ik kies dus ook enkel producten die ik zelf zou gebruiken. De zoveelste nagelolie, primer of make-upremover trekken niet meer zoveel mijn aandacht als in het begin.’

Wat is volgens jou belangrijk bij een beautyproduct?

‘Voor mij moet het longlasting zijn. Ik ben heel de dag druk bezig en heb niet de tijd om tijdens de middag mijn make-up bij te werken. Een concealer, bijvoorbeeld, moet heel de dag blijven zitten tot ik hem er op het einde van de dag afhaal. Na jaren van proberen, testen en veranderen van producten heb ik dan ook mijn kernproducten gevonden.’

Welke producten bevat een gemiddelde Face of the Day voor jou?

‘Het hangt er een beetje vanaf wat voor dag het is, en hoe wakker ik ben in de ochtend. Als ik snel moet zijn, maar er ook goed genoeg moet uitzien (voor het geval ik mijn toekomstige man tegenkom), focus ik mij op de volgende producten: het Goof Proof Brow Pencil van Benefit voor mijn wenkbrauwen en de Badgal BANG mascara van Benefit voor mijn wimpers. Dat is mijn current fave, They’re Real van Benefit is mijn ultimate fave. Voor m’n wallen gebruik ik de Jean D’Arcel foundation, die ik aanbreng met een vochtige beautyblender.’

Wat is het beste beautyadvies dat je uit eigen ervaring kan geven?

LESS IS MORE! Soms kan ik me echt laten gaan met make-up en blijf ik maar smeren en toevoegen. Ik zie er dan ook heel fabulous uit, in mijn spots aan mijn makeuptafel. Maar als ik dan buitenstap in natuurlijk licht of naar een evenement ga waar iedereen heel simpele make-up draagt voel ik me vaak ‘the girl who tried to hard‘.’

Wat is het ene product dat je aan iedereen kan aanraden?

‘Oh, dit is een moeilijke! Bioderma is al jaren mijn Holy Grail op vlak van make-upremovers. Toen ik een van m’n andere favoriet producten begon te gebruiken, de They’re Real mascara van Benefit, kreeg ik het product er pas met veel moeite af. Totdat ik Bioderma leerde kennen. Alle make-up smelt als ijs voor de zon met dit wondermiddel.’

Vind Manou via YouTube of op instagram.be/manoucohen.

 

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina. Pinky promise dat ik je tijdlijn niet compleet zal volspammen.

Lees ook:

2 thoughts on “BEAUTY TALK: Manou Cohen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.