TRIED & TESTED: Shu Uemura – Essence Absolue Overnight Serum

Hello, hair news: Shu Uemura breidt zijn Essence Absolue-verzorgingslijn uit met het nieuwe Overnight Serum. Een simpele en effectieve nachtkuur voor je lokken? Bring it on.

IMG_9181

Ik ontving twee producten om uit te proberen: de Essence Absolue Nourishing Cleansing Milk for Very Dry Hair (guilty!) en het nieuwe Essence Absolue Nourishing Taming Overnight Serum.

IMG_9182

De Essence Absolue Nourishing Cleansing Milk for Very Dry Hair maakt al langer deel uit van het Essence Absolue-gamma. Deze formule is verrijkt met camelia oil en bevat geen sulfaten of siliconen of parabenen – handig voor wie daar graag rekening mee houdt.

IMG_9184

De Cleansing Milk werkt gelijkaardig als een shampoo: de milky cleanser reinigt je haar op een milde maar grondige manier. Wie graag een extra proper resultaat verkrijgt, kan de cleanser vijf tot tien minuten in zijn haar laten zitten, maar meteen uitspoelen kan ook.

IMG_9185

Ik wist niet goed wat ik van deze moest verwachten maar ik vind hem best wel goed? Het is even wennen omdat het product totaal niet schuimt en ik heb ergen wel het gevoel dat ik redelijk veel product nodig heb om mijn volledige hoofd te bedekken. Maar mijn haar  voelt gewoon schoon en zelfs redelijk dik na gebruik, en is absoluut niet vettig. I like it!

IMG_9189

Het Essence Absolue Overnight Serum wordt door Shu Uemura omschreven als ‘het ultieme schoonheidsslaapje‘ voor je haar. Olie van Japanse rode camelia’s verzorgt, ontwart en voorkomt kroezen.

IMG_9192

Het serum wordt best aangebracht op vochtig haar voor het slapengaan. Afhankelijk van de lengte en de dikte van je haar, breng je een aantal pompjes aan. Ik was hier eerst supervoorzichtig mee omdat ik dun, fijn en weinig haar heb, maar het product is ongelofelijk vergevingsgezind en smelt gewoon weg in je haar zonder het vet te maken of te verzwaren. Mijn haar kan een volledig pompje aan en ziet er effectief verzorgder uit wanneer ik het serum gebruik. Ik gebruik deze ook weleens ‘s ochtends op droog haar en het effect blijft even goed. Love this stuff.

IMG_9201

Prijzen & Verkrijgbaarheid

De Nourishing Cleansing Milk for Very Dry Hair koop je voor € 34 (250 ml), het nieuwe Essence Absolue Overnight Serum kost € 42 (100 ml) en is ook verkrijgbaar in een reisformaat van 40 ml. Shu Uemura producten zijn verkrijgbaar bij Shu Uemura Art of hair kapsalons.

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina. Pinky promise dat ik je tijdlijn niet compleet zal volspammen.

Until next time,

Martine

Lees ook:

Deze review bevat gekregen producten. My humble opinion is, natuurlijk, gewoon die van mezelf.

 

3 thoughts on “TRIED & TESTED: Shu Uemura – Essence Absolue Overnight Serum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.