TRIED & TESTED: Nivea – MicellAIR Skin Breathe Micellair Gel

Innovatie stopt niet bij Nivea. Na de micellaire shampoos, het 1 Minute Urban Detox masker tegen vervuiling en de wolkachtige Body Mousses, komt het merk nu met een nieuwe variant van micellair water op de proppen.

IMG_5129

Aan micellaire formules geen gebrek bij Nivea. Waar het merk altijd al micellair water in het gamma had – en daarbij ook de haren niet vergat – wordt het micellair gamma nu nog verder uitgebreid.

IMG_5094

Nieuwkomer du jour is de Nivea MicellAIR Skin Breathe Micellaire Gel. Deze micellaire oogmake-upremover is geformuleerd in gelvorm, waardoor hij je huid een zuurstofboost zou geven. De formule is verrijkt met hyaluronzuur en belooft een zachte, hydraterende reiniging die je niet moet afspoelen.

IMG_5106

Je ziet de zuurstofbelletjes zitten! Eerlijk is eerlijk: ik had eerst niet door dat dit een oogmake-upremover was en heb er gewoon mijn hele gezicht mee gereinigd – zonder rare gevolgen. Ik vind het ergens ook vreemd dat deze enkel voor de ogen bedoeld zou zijn, aangezien micellair water meestal universeel inzetbaar is.

IMG_5107

De gel is licht en luchtig en brengt makkelijk aan. Of het gel-aspect effectief iets toevoegt aan de werking van het product, is mij niet helemaal duidelijk. Hij werkt in ieder geval goed: oogmake-up verdwijnt als sneeuw voor de zon, net zoals bij het gewone micellair water het geval is.

IMG_5100Leuk om te proberen, dus, en ergens lijkt me deze vooral in de zomer verfrissend en de-puffing werken. Net zoals bij de Body Mousses, is het bij deze nieuwe vorm van aanbrengen in het begin een beetje opletten of je niet te veel gebruikt.

IMG_5115

Up next: een travel size van het micellair water voor de droge of gevoelige huid. Deze heb ik nog niet geprobeerd, omdat ik deze wil bewaren voor mijn volgende reis (Destination: unknown. Datum: vast te leggen. Budget: nog op te bouwen). Leuk dat Nivea met steeds meer travel size producten komt, zo hoef je on the go geen afscheid te nemen van je vertrouwde producten.

IMG_5110

Als laatste ontving ik het micellair water voor de gevoelige huid. Nu moet ik zeggen dat ik meestal geen moeilijke huid heb – de problemen die ik krijg zijn het gevolg van onnodig gepruts en mijn eigen slechte gewoontes – maar extra voorzichtig zijn kan natuurlijk nooit kwaad. Deze kan niet op tegen mijn favoriet van Bioderma, maar hij verdient denk ik wel de tweede plaats. En ik heb er wel een aantal geprobeerd. Hij voelt superzacht aan op de huid en mijn mascara was echt snel verdwenen. Pluspuntje: deze heeft een handigere dop dan Bioderma, waardoor je het water effectief op je watje spuit in plaats van ernaast. Winnin’.

Deze producten van Nivea zijn makkelijk verkrijgbaar: in de meeste drogisten en zelfs in sommige supermarkten. Ook online zijn de oogmake-upremover gel en het micellaire water snel te vinden, zonder uit je zetel te moeten komen.

Prijzen:

  • NIVEA MicellAIR® Skin Breathe- Micellair Oogmake-Up Remover Gel 125ml – €3,49
  • NIVEA Micellair Water voor de droge of gevoelige huid 100ml – €2,20
  • NIVEA MicellAIR® Skin Breathe- Micellair Water voor de gevoelige huid 400ml – €6,30

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina. Pinky promise dat ik je tijdlijn niet compleet zal volspammen.

Until next time,

Martine

Lees ook:

Deze review bevat gekregen producten. My humble opinion is, natuurlijk, gewoon die van mezelf.

5 thoughts on “TRIED & TESTED: Nivea – MicellAIR Skin Breathe Micellair Gel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.