FRIDAY FAVOURITE: M.A.C – Eyeshadow Pro Palette

Wie z’n make-upcollectie nog moet opbouwen (of: serieus moet downsizen) moet in het achterhoofd houden dat er vaak maar een handjevol basistinten zijn om een geslaagde ooglook op te bouwen. Enter de quads van M.A.C Cosmetics: zelf samen te stellen, 100% personaliseerbaar en de snelste manier om een kwalitatieve oogschaduwcollectie aan te leggen.

27276928_Unknown.JPG

Ik ontdekte m’n persoonlijke Fab Four tijdens een M.A.C Technique workshop in de Pro Store in Antwerpen. For those not in the know: de Technique workshops kan je in de meeste M.A.C-filialen volgen. Boek een afspraak (bv. met vriendinnen) door naar de winkel te bellen of vind een workshop via de handige M.A.C Technique App. Het geld dat je aan de gekozen workshop uitgeeft, mag je achteraf volledig uitgeven aan M.A.C goodies. Wiiiiin.

27277136_Unknown.JPG

Ik koos voor vier neutrale tinten waar toch mee gevarieerd kan worden. Links Carbon, een matzwarte tint. Daarnaast Embark, een diepe warmbruine tint. Up next is Soft Brown, een zacht bruine tint (ha) met een matte finish. De enige shiner of the pack is All That Glitters, een  neutrale licht oudroze tint met een shimmerende finish.

stap1

Ik gebruik de tinten opbouwend, afhankelijk van hoeveel tijd ik heb of hoe uitgebreid ik die dag qua make-up wil gaan. All That Glitters breng ik over het volledige bewegend ooglid aan. De kleur verfrist m’n blik, maar blijft wel subtiel.

stap2

Voor een beetje extra definitie breng ik Soft Brown in de arcadeboog. Deze verdiept de crease en geeft meteen een andere oogopslag. De tint blendt goed en is makkelijk op te bouwen, zonder te hevig over te komen.

stap3.png

Om nog een stap toe te voegen, breng ik Embark aan in de buitenste helft van de crease en vervaag ik hem naar de buitenste ooghoek. Doordat de tint donkerder is dan Soft Brown, voegt hij nog meer definitie toe. Met deze wordt best wel voorzichtig omgesprongen worden, omdat hij heel gepigmenteerd is. Laagje per laagje opbouwen is the safest way to go.

stap4

Als finishing touch gebruik ik Carbon om een zachte eyeliner te zetten, meestal met een wing. Ik vind het effect van een cat eye supermooi, maar voor overdag vaak wat te dramatisch. Enter de oogschaduwvariant, die een gelijkaardig effect geeft en je wimpers voller doet lijken, zonder te hard over te komen.

Het handige aan de quads is dat je de basisverpakking kan aanvullen naargelang je wenst – kies vooral een tint die jouw smaak, huidtype en huidskleur flatteert, en koop een nieuwe wanneer je favoriete kleur op is. De refills koop je voor € 13, het Pro Palette voor vier exemplaren kost je slechts € 5.

Until next time,

Martine

Lees ook:

3 thoughts on “FRIDAY FAVOURITE: M.A.C – Eyeshadow Pro Palette

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.