SHOP TIP: Estée Lauder company store

Als een beauty enthousiast in hart en nieren weet ik als geen ander dat beautyproducten – van make-up tot skincare en parfum – af en toe enorm duur kunnen zijn. Zeker wanneer je regelmatig een nieuw product aanschaft, loopt de kost van je #FOTD vaak ongewenst de hoogte in. Maar wat als dat niet hoefde?

IMG_3581

Enter The Company Store van Estée Lauder, een petite maar ram-packed cosmeticawinkel die zich op de industrieterreinen van Estée Lauder in Oevel bevindt. Het leuke? Je vindt hier verschillende collecties, van oud tot nieuw, van overstock tot producten waarvan de kartonnen verpakking (!) lichtelijk gedeukt is, waardoor de producten vaak met serieuze kortingen de deur uit mogen. De enige catch? De winkel werkt op uitnodiging, dus je kan er niet zomaar heen. In mijn omgeving duiken regelmatig uitnodigingen op, en met één exemplaar kan je eigenlijk met meerdere personen tegelijk gaan. Zelfs afrekenen gaat apart, zolang iemand van je gezelschap maar een bon bijheeft. Eens rondhoren bij je omgeving is dus zéker de moeite waard.

IMG_3584

Het aanbod? Ongeveer alle merken die onder het Estée Lauder-label vallen – en die dus normaal niet bepaald goedkoop zijn. Niet alles is hier mega-mega goedkoop, maar als je de producten toch nodig hebt, ben je hier aan het goede adres om een aantal euro’s te besparen. Afgezien van het feit dat je door de vriendelijke prijsjes extra hebberig kan worden, that is.

IMG_3585

Eén kant van de winkel is volledig gevuld met parfum. Het is een relatief kleine winkel die vaak tot de nok toe gevuld is met koopgrage vrouwen, dus bereid je af en toe voor op een (bedoelde of niet) stoot te verwachten van een winkelmandje. Overdag gaan scheelt in drukte, al zijn er ook twee keer per week speciale openingsuren waardoor je er na ‘t werk nog semi-snel kan binnenspringen.

IMG_3586

Fans van M.A.C Cosmetics zijn hier aan ‘t juiste adres: ik spotte er onder andere de Nutcracker-collectie van vorige kerst, maar er liggen ook altijd producten uit het vaste assortiment. Wél een minpunt: er liggen niet altijd dezelfde producten, en zeker niet in alle tinten of formules. Moest je dus eens een staple uit je collectie tegenkomen, kan je beter ineens goed inslaan. 😉

IMG_3588

Van de meeste producten staan testers: superhandig, maar vaak helaas ook een beetje ranzig. Poederproducten vallen meestal best mee, maar crèmeproducten als lippenstiften doen me meestal intern een beetje over m’n nek gaan. Ik snap dat je excited wordt wanneer je Ruby Woo aan tien euro vindt, maar wanneer die lipstick eerst op de grond lag en je hem vervolgens rechtstreeks op je lippen aanbrengt… curb your enthousiasm. Zo. veel. bacteriën. (De producten die te koop zijn, zijn wel in orde, hoor. Vaak worden ze aan de kassa nog even nagekeken om te checken of niemand er met z’n vingers heeft aangezeten. No worries!)

IMG_3589

Eén van mijn zussen gebruikte jarenlang een van deze wenkbrauwduo’s, maar de productie ervan werd jaren geleden stopgezet en het product was niet meer verkrijgbaar. Hier lagen ze wel gewoon weer. De dichte producten leken nog perfect in orde en zelfs de testers waren relatief proper, dus ik nam er eentje mee voor haar. (Hé Anne, hope you keep your eyebrows. xoxo)

IMG_3590

Ook Smashbox is méér dan present. Al krijg ik van dit palette lichtelijk de kriebels. Ook leuk: cadeausets zijn er eigenlijk heel het jaar door verkrijgbaar. Een supertoffe manier om low-budget een hoop bekende en onbekende producten van een merk te ontdekken. (Of ja-ha, om aan andere mensen te geven.)

IMG_3592

Ook Estée Lauder zelf is goed voorradig. Moest er iets niet meer liggen, kan je het altijd even bij de kassa checken. Er lopen een aantal supervriendelijke verkoopsters rond die hun kalmte in de drukte bewaren en je graag helpen met advies, moest je dat nodig hebben.

IMG_3598

Deze Glow + Bronze set had ik bijna mee, omdat ik de iconische bronzer graag eens wou proberen en mijn Advanced Night Repair serum al maanden bijna op is, waardoor ik de laatste druppels niet meer durf aan te raken. Uiteindelijk toch maar teruggelegd omdat ik 1) nog meer dan genoeg bronzers heb liggen die ik niet vaak genoeg gebruik, en 2) minder dan genoeg euro’s heb liggen die ik iets te vaak gebruik.

IMG_3593

Love deze rekjes van Clinique, gevuld met lipproducten en mascara’s in een hoop verschillende formules. Ook de travelkits lijken me echt handig. (But, contain yourself als je al een uitpuilende make-upkast hebt. Of twee.)

IMG_3597

En zelfs de boys van Tom Ford waren present. Deze heb ik nog nooit geprobeerd, maar ze kostten hier nog steeds 25 euro per stuk en dat had ik er op dat moment niet voor over. Het mandje zat al vol, you know.

IMG_3595

Gespot: het City Block Purifying masker van Clinique dat je kan terugvinden in deze pre-Mask Monday. De tegenhanger van Origins lag er niet, maar wel een hoop andere producten.

IMG_3596

En dear old GlamGlow kon ook de schappen verblijden met z’n zalige in-your-face verpakkingen. Moest je benieuwd zijn naar hun maskers: hier en hier vind je een review.

IMG_3591

En als afsluiter: aan de kassa’s staan een aantal glazen potten met producten aan échte spotprijzen, bv. 4 of 8 euro voor een van de bovenstaande beauties. Ook kwasten kan je aan de kassa terugvinden.

IMG_3582

And keep your eyes peeled, want af en toe kan je doorheen de winkel (check zeker bij de ingang!) ook andere megakoopjes vinden. Naast bovenstaande merken vind je er ook o.a. Jo Malone (de kaarsen! de parfums!), Aerin, Aveda, Bobbi Brown, DKNY, Darphin, Michael Kors, Rodin en Bumble & Bumble (hello, dryspun finish!) terug. De openingsuren en het precieze adres staan altijd vermeld op de uitnodiging, net zoals de uiterlijke datum waarop je de winkel met die bon kan bezoeken. Don’t let it go to waste! Volgende week laat ik zien wat ik tijdens dit bezoek kocht – keep you posted.

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina. Pinky promise dat ik je tijdlijn niet zal volspammen. Or I’ll try.

Until next time,

Martine

Lees ook:

10 thoughts on “SHOP TIP: Estée Lauder company store

  1. Ben gisteren voor de eerste keer geweest en een goede voorraad aangeschaft. Een hele leuke winkel. Alleen jammer dat ik niet aan zo’n uitnodiging kan komen .

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.