AN ODE TO: V05 ‘Plump It Up’ Dry Backcomb Spray

Sad news in ‘t himartine.com HQ (jk, mijn zetel): de VO5 Dy Backcombing Spray, a.k.a. mijn ab-so-lute holy grail wat texturising spray betreft, is officially discontinued. Geen nieuwe verpakkingen, geen tijdelijke out of stock, maar gewoon helemaal over and out.

IMG_3061

De V05 ontdekte ik een drietal jaar geleden, toen het product helemaal gehyped wordt door beautybloggers als Fleur de Force. Tijdens elke trip die ik sindsdien naar Londen maakte, nam ik een voorraad van de vrolijke roze flessen mee uit de lokale Boots. Hadden ze er niet genoeg staan, trok ik naar een ander filiaal. The dediciation is real with this one. De laatste keer kon ik zo’n zes flessen in m’n valies krijgen, met de gedachte later online meer back-ups te bestellen.

IMG_3062

Alleen ging dat plan niet door. Mijn geliefde spray stond steeds ‘out of stock,’ met geen aanwijzing van een nieuwe leveringsdatum. Uiteindelijk trok ik naar Twitter (for those interested: mijn handle is @modelhomemix – as always – maar be prepared want ik gebruik het platform vooral om contact te leggen met klantenservices en sporadisch mopsengifjes te retweeten) om het verlossend antwoord te krijgen van Boots itself: de spray wordt niet meer gemaakt.

IMG_3063

Waarom ik’m zo fijn vond? De geur, de textuur die ‘ie mijn haar gaf – perfectly tousled, zonder te stug of crunchy te worden – de gulle verpakking en het budgetfriendly prijskaartje van zo’n 5 pond (vaak gecompenseerd door 1+1 acties bij Boots). Waar ik eerder al andere, ook meer high-end texturising sprays probeerde, stootte geen enkel exemplaar deze van z’n troon. De enige die in de buurt kwam is de Triple Sec 3-in-1 van Drybar, maar die is met een kostprijs van 26 dollar geen realistische vervanger voor een product waar ik elke dag naar grijp/greep.

IMG_3065.JPG

Dus: the search is on. Wie help me aan een nieuwe favoriet, welke is volgens jou écht Holy Grail-materiaal? Vereisten: makkelijk te verkrijgen (online is een pluspunt), geen krokante formules en een -€ 10 prijskaartje. Extra mopsengifjes voor wie me dé tip van mijn leven bezorgt.

Until next time,

Martine

Lees ook:

4 thoughts on “AN ODE TO: V05 ‘Plump It Up’ Dry Backcomb Spray

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.