NEW IN: de M.A.C Cosmetics must haves van Inge Grognard

Iedereen die een beetje thuis is in de wereld van make-upartists, kent Inge Grognard. M’n make-uphart ging dan ook spontaan sneller kloppen toen ik werd uitgenodigd voor haar ‘A Life In Make-up‘ master class.

inge

Er zijn drie dingen waar je me heel gelukkig mee maakt: wijn, gefrituurde snacks en eindeloze gesprekken over make-up. Voor dat laatste kon ik eerder deze maand terecht op de master class van M.A.C Cosmetics waarin make-upartist Inge Grognard haar liefde voor het vak én de producten uit de doeken deed. Mind you, I did take notes.

coll2

Inge haalde haar roots in de eighties, toen ze aan het werk ging bij designers als Martin Margiela en de Antwerp Six. Het was haar taak om de link van mode naar make-up te leggen, zodat de catwalklooks perfect harmonieerden. Inge haalde haar inspiratie onder andere uit het Antwerpse clubleven en verschillende subculturen (denk: 90’s punk), waarbij ze door middel van experimenten steeds meer haar eigen stempel op een make-uplook kon zetten.

coll1

Blank canvas

Als je van Inge één les kan meenemen? Dan is het dat je moet leren van je fouten. Style make-up van op de catwalk is natuurlijk geen ‘gewone’ make-up, waardoor je er heel vrij in kan zijn. Inge leerde er de perfection in imperfection zien, en leerde dat beautyfoutjes ook heel mooi kunnen zijn. Uit samenwerkingen met designers werd steeds duidelijker dat je een image sterker moet maken door een verhaal in je look steken. Een levensles die Inge ondertussen als geen ander onder de knie heeft. Niet om melig te doen, maar het was bijna magisch om tijdens de live demo’s te zien hoe ze een look volledig tot leven liet komen.

27009088_Unknown

Als ervaren make-upartsist is het voor Inge niet moeilijk om een kwalitatief product te spotten. In de goodiebag die we die avond mee naar huis kregen, zaten Inge’s favoriete producten van M.A.C Cosmetics. We got spoiled, I tell ya.

27009264_Unknown

De Lip Scrubtious-lijn van M.A.C is nog niet zo oud, maar ondertussen al zeer geliefd. Deze donkerpaarse versie scrubt je lippen om ze als nieuw (lees: babysmooth) achter te laten – en heeft ondertussen ook een zeer aangenaam geurtje.

liner

De Penultimate Eye Liner van M.A.C Cosmetics is ook voor mij een favoriet: het is het allereerste product dat ik zelf van M.A.C aankocht in de hoop het perfecte winged lijntje te nailen. Mission accomplished, want ondertussen heb ik er geen problemen meer mee – deze was een ideale liner om te oefenen. Pro tip: bewaar hem met de tip naar beneden om te voorkomen dat ‘ie uitdroogt.

27009792_Unknown

De Retro Matte Liquid Lipcolour-lijn is ook nog relatief nieuw, en staat er nu al bekend voor om extreem goed te blijven zitten. De liquid lipsticks drogen matte op en hebben een longwearing effect. Deze rode werd toevallig al eens bij me aangebracht door make-upartist Ines Borgonjon, en ik ben zo blij dat ik ‘m nu zelf in huis heb. Mooiste rood van de wereld!

poeder

De Prep + Prime Transparant Finishing Powder zat al standaard in mijn make-upstash, omdat het poeder mooi matteert zonder extra dekking te geven – waardoor ‘ie bij mij al-tijd werkt, zelfs als ik (wonder bij wonder) een beetje bruiner ben dan normaal. Hij is erg fijn qua structuur, waardoor je hem absoluut niet ziet zitten.

Merci Inge, M.A.C Cosmetics en UPR Belgium om me make-up in al z’n glorie te laten bewonderen tijdens de ‘A Life In Make-up’ master class.

Until next time,

Martine

Lees ook:

 

3 thoughts on “NEW IN: de M.A.C Cosmetics must haves van Inge Grognard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.