FRIDAY FAVOURITE: Nivea – Bronze Effect

Confession time: ik ben – like most people – geen held met zelfbruiner. Er is er ééntje van Yves Rocher die ik volledig vertrouw, maar bij andere exemplaren liep het tot nu toe mis. Enter deze van Nivea om het leven nét dat beetje makkelijker te maken.

27011408_Unknown

De ‘Bronze effect’ van Nivea is een easy peasy zelfbruiner, omdat het eigenlijk een bodylotion met slechts een kleine hint of zelfbruiner is. Je brengt hem meerdere dagen na elkaar aan om je tint rustig op te bouwen. Volgens Nivea zou je op dag vijf op de ideale tint zitten (al blijf je best regelmatig smeren om je kleurtje te behouden). Er bestaan twee versies: één voor de lichte huid, en een voor de medium tot donkere huid. Zelf heb ik een lichte huid met een shade of melkfles, maar ik probeerde toch de versie voor de medium tot donkere huid, met de hoop op een sneller resulaat.

27011616_Unknown

De lotion zelf is wit en smeert goed uit. De eerste dagen bracht ik iets té enthousiast aan, waardoor het lang duurde voor de lotion volledig was ingetrokken. Less is more in dit geval, en na een beetje trial & error ontdek je al snel de perfecte hoeveelheid. Vanaf ongeveer dag drie begin je effect te zien, waardoor je huid op een subtiele manier steeds wat getinter wordt. Verwacht geen out-of-this-world resultaten – het blijft een ‘progressief bruinende body lotion – maar wél een handig trucje om die zomerse benen foolproof te faken.

27011440_Unknown

For those interested: de ingrediëntenlijst. Bronze effect van Nivea koop onder andere bij Kruidvat voor € 7,89 (400 ml).

Nog beter op de hoogte blijven van all things himartine.com? Join the fun en like de bijhorende Facebookpagina. Pinky promise dat ik je tijdlijn niet zal volspammen. Or I’ll try.

Until next time,

Martine

Lees ook:

4 thoughts on “FRIDAY FAVOURITE: Nivea – Bronze Effect

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.